Friziranje Smartphonea


Kada se spomene pametni telefon ljudi najčešće pomisle na iPHONE ili Samsung. Uz tešku muku prisjete se još eventualno dva branda i tu je kraj.

Međutim, danas na tržištu ima puno vrhunskih brendova poput Huawei, Honor, Xiaomi, Poko, OnePlus, Google, Lenovo, Motorola, HTC ili LG i to nije sve. Skoro pa svi u svojem flagship inačicama postižu na mjerenjima iste a u nekim slučajevima i bolje rezultate nego iPHONE ili Samsung. Dva od definitivno najboljih i najbržih Smartphonea današnjice su Google Pixel 2 i Huawei Mate 20 PRO. (U digitalnom svijetu biti na tronu ne znači moći spavati na lovorikama) Oni na benchmark (Basemark OS II je sustav za mjerenje cjelokupnog rada pametnih telefona i tableta na telefonima Android, iOS i Windows 8.) mjerenjima ostvaruju razarajuće brojke. Google Pixel 2 vrti se na izvornom Androidu što mu daje u konačnici određenu prednost ali ni drugi nabrojani ne zaostaju mnogo.

Ako vam na Androidu brzina rada nije dovoljna možete ju sami povećati jednostavnim softerskim potezom koji ću sada pojasniti. Otvorite postavke – o telefonu – broj kernel verzije (kernel je jezgra operativnog sustava) i na nju tapnete sedam puta. Vratite se jedan korak natrag i tu se automatski otvara novi link 'opcije za razvojne programere'. 

Kliknete na njega i u scrollu potražite tri animacije. Svaka od njih je link na brojeve animacija koje sve slobodno možete isprobati. Od najbrže do najsporije. Ako je animacija tvornički postavljena na x2 stavite na x1 na sve tri i testirajte. Primijetit ćete da vam je smartphone puno brži. A ako želite treptaj oka sva tri linka animacije probajte s brzinom 'bez animacije'. Nećete vjerovati što vaš Android radi. Brzine su munjevite, trenutne. Odabir je na vama, pogriješiti ne možete.

Toliko o friziranju, odnosno ubrzavanju, Smartphonea.

TOP 10 world BY FANS


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.