Sezonska policija


S prvim toplim danima proljeća na ceste se vrati naša draga hrvatska policija. Rutinom pravih profesionalaca odrađuju svoj posao. Mlada salata zaustavlja vozače, objašnjava počinjeni prekršaj i potom prosljeđuje mušteriju do stare salate koja sjedi u automobilu i rutinski uzima pinku.

Pola svog vozačkog staža odradio sam u Jugoslaviji a preostali dio u današnjoj državi. I nekada su Srbi uzimali mito ali ne s ovakvom dotjeranom lakoćom, ovakvim ležernim ritmom. Uzimaju u svim situacijama. Slučajno sam prisustvovao momentu kada je gad j…. mater policajcu, unosio mu se u facu, pljuvao mu u lice a na kraju tog ludila bacio na pod sto kuna te mu okrenuo leđa mašući rukama. Ovaj drugi ni riječi da kaže, uzme s poda perje i ništa. Gad se okreće i nastavlja trijadu, psuje, vuče ga za rukav uniforme j… sve po spisku a potom baca još sto kuna. Sjeda u svoj automobil i odlazi. Ovaj drugi ponovo pokupi stotku, sprema u džep i nastavlja posao kao da se ništa nije dogodilo.

Da je ovo društvo korumpirano to svako zna. Ovdje je korupcija gospodarska grana. Ovdje se pišu zakoni koji stvaraju korupciju. Niti jedan premjer ne želi se odreći tog dijela bidipija a i zašto kada to sve ionako završi u potrošnji. Načelno svi kažu, poput bivšeg premijera Sanadera, nulta stopa tolerancije na korupciju. 'Ja i HDZ učinit ćemo sve da iskorijenimo to zlo koje nagriza naše pošteno društvo'. A onda odu u birtiju na ručak gdje ovaj samodopadno pita okupljene guzoljupce, jesam im dobro rekao, aaa??? Padne pljesak.

Gomila glupih zakona pogoduje bujanju korupcije. Naprimjer u Zagrebu bi čovjek mislio da je vožnja 60 km/h ispravna brzina. Ali na mnogim mjestima postoje znakovi i s 20, 30, 40, 50, i 60 km/h. Pa te zaustave i kažu, prekoračili ste najveću dopuštenu brzinu. A koliko sam vozio? 40 odgovara a dopušteno prometnim znakom je 30. Glupo. Isto tako prošire cestu na četiri vozna traka a onda oduzmu dva žutom linijom. Glupo. Gomila gluposti nakotila se u prometu kao i u društvu proteklih trideset godina. 

Oduvijek sam imao problem s glupima u prometu a i inače u životu. Pokušao sam im objasniti, ali nejde, uzaludan trud. Da barem nisam, uštedio bih puno energije za nešto pametnije. Dati demokraciju ovim ljudima bez obrazovanja pokazuje se pogubnim po društvo. Glupi i podmukli već 30 godina grade ovu zemlju po svojoj slici i prilici. I sada smo došli do apsurdnog odlaska pametnih i sposobnih. A da glupost bude veća na područjima najvećeg egzodusa raste podrška onima koji su ih protjerali. HDZ tamo ima 45% podrške glasača. Inozemne doznake stižu, BDP raste, podrška glasača raste, kud ćeš ljepše.  

A da nismo samo mi oni koji imaju problem s glupima u ovom kvartu pokazuju upravo protekli parlamentarni izbori u Mađarskoj. Povijesno najveći izlazak Mađara od 70% za kako kažu njihovu slobodu govori da su u velikom problemu. Jer, kako im je Orban objasnio, Islamisti čuče iza flake i samo čekaju da zaskoče jadne im mađarice. Tako nešto nikako se nije smjelo dopustiti pa su izabrali, po stoti puta, Orbana da ih zaštiti. I tako, najveći problem Europske Unije nastao je novcem Europske Unije. Ali dok je on na čelu države, mađarske djevice su zaštićene. 

Kada naši političari vide da ovo pali mogu se kladiti da će nam na sljedećim izborima plasirati neku sličnu foru. A kako prevladavaju ovdje 'bistri' ne preostaje nam drugo do iseliti. Laž je postala mainstream, političari ju svakodnevno koriste i prave se da su zaboravili da je javno izrečena laž kazneno djelo.