Nova Mercedes-Benz S-klasa 2017: Još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji

Mercedes-Benz S-klasa 2017

Među istaknutim značajkama nova je ponuda jako učinkovitih motora s nizom novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskog sklopa. Intelligent Drive tehnologije poduzele su još jedan korak prema autonomnoj vožnji. 


Za novu S-klasu planirano je nekoliko novih motora: linijski šest-cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V-8 biturbo benzinski motor. Uz to, Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s električnim dosegom od približno 50 kilometara. U isto vrijeme, svjetsku premijeru doživjeti će revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.

Mercedes-Benz S 560 4MATIC donosi novi V8 s 469 KS i 700 Nm, 10 je posto štedljiviji od prethodnika, a opremljen je sustavom deaktivacije cilindara. S 63 4MATIC+ nudi AMG 4.0-litreni V8 biturbo motor sa sustavom deaktivacije cilindara. Raspolaže sa 612 KS i 900 Nm, više i od prve generacije S65 AMG, a do 100 km/h ubrzava za 3,5 sekundi. S65 AMG ostaje u ponudi, a sada nudi 630 KS i 1.000 Nm. U ponudi diesela su S350d s 286 KS i 600 Nm, te S 400d s 340 KS i 700 Nm. 

Ovaj top Mercedes-Benzov model poduzima još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji i Intelligent Drive tehnologije podiže na sljedeću razinu. DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist sada pružaju još udobniju podršku vozaču kod održavanja sigurne udaljenosti i upravljanja. Brzina se sada namješta automatski prije zavoja i križanja.

MULTIBEAM LED prednja svjetla i ULTRA RANGE duga svjetla noću svijetle fantastično. ROAD SURFACE SCAN, detekcija neravnina ispred vozila, te CURVE funkcija zakretanja u zavoju dodatne su jedinstvene značajke u segmentu luksuznih limuzina.

ENERGIZING kontrola udobnosti po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju. Ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa i klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti.

Prodaja nove S-klase počinje u srpnju a u salonima se očekuje na jesen ove godine.


Mercedes-Benz S-klasa 2017

Mercedes-Benz S-klasa 2017

Mercedes-Benz S-klasa 2017

Mercedes-Benz S-klasa 2017