Novi Renault CLIO R.S. i novi Ranault CLIO GT LINE s Akrapović ispušnim sustavom


Novi Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. Trophy Akrapovič 220 EDC i Clio GT-Line uzimaju unaprijeđene elemente novog Clija i dodatno ih poboljšavaju oslanjajući se na bogato znanje i stručnost Renault Sporta. „U novi Clio R.S. ugradili smo svu Renault Sportovu tehnologiju za istinski vozački užitak. Kupcima će od početka prodaje na raspolaganju biti tri vrste šasije i dva motora. Ovim modelom uvodimo iznimno učinkovit inovativni sustav osvjetljenja R.S. Vision, Renault Sportov jedinstveni svjetlosni potpis”, objavio je Patrice Ratti, glavni direktor odjela Renault Sport Cars.Ispušni sustav, motori, šasija: jedinstveni paket u segmentu

U izvedbi Trophy dostupan je s dva benzinska motora (200 KS i 220 KS) u kombinaciji sa šesterostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC s polugicama za mijenjanje brzina na upravljaču. 


To je jedini automobil u klasi dostupan s tri vrste šasije, što kupcima omogućuje prilagoditi Clio R.S. svojim željama. Na raspolaganju su šasija Sport sa 17- ili 18-inčnim naplatcima koja naglasak stavlja na prilagodljivost i svakodnevnu uporabu; kruća šasija Cup s 18-inčnim naplatcima koja donosi savršenu ravnotežu između voznih osobina na cesti i na stazi te šasija Trophy s 18-inčnim naplatcima, spuštena za 20 mm sprijeda i 10 mm straga za vrhunski užitak u vožnji.  

Inačica Trophy jedini je automobil u klasi dostupan s jedinstvenim ispušnim sustavom preuzetim od konceptnog automobila Clio R.S.16, razvijenog u suradnji sa specijalistom za ispušne sustave Akrapovičem. Rezultat su trenutačno prepoznatljiv zvuk i žustra ubrzanja. Patrice Ratti rekao je: „Surađujemo s poznatim stručnjacima koji svoje proizvode razvijaju za sudjelovanje u utrkama, poput Akrapoviča, kako bismo još snažnije povezali stazu i cestu”.


Motor snage 200 KS dostupan je sa šasijama Sport i Cup, a izvedba sa 220 KS u inačici Trophy. Inačica Trophy sa 220 KS odlikuje se najboljim performansama u klasi. Ubrzanje od 0-100 km/h traje samo 6,6 sekundi, ubrzanje od 0 do 400 metara 14,5 sekundi, a najveća brzina iznosi čak 235 km/h. Clio R.S. donosi inovacije i dosad neviđenom opremom u klasi, uključujući Launch Control, sustav R.S. Drive koji omogućuje odabir između triju načina rada (Normal, Sport i Race), aplikaciju R.S. Monitor i amortizere s hidrauličkim prigušnicima koje je Renault Sport razvio za utrke u reliju.R.S. VISION: svjetska premijera višenamjenske LED tehnologije osvjetljenja

Prednji kraj novog Clija R.S. vizualno je proširen posebnim prednjim odbojnikom i upotpunjen višenamjenskim LED svjetlima u obliku „ciljne“ zastavice nazvanima R.S. Vision koja mu daju prepoznatljiv izgled i izvrsno osvjetljavaju cestu. Ta ekskluzivna tehnologija, prvi put viđena na konceptnom automobilu Clio R.S.16 objedinjuje svjetla za maglu, svjetla za skretanje, pokazivače smjera te kratka i duga svjetla kako bi poboljšala vidljivost noću. Novi Clio R.S. krase i novi 18-inčni naplatci i posebni pragovi. Straga se nalazi sportski spojler, funkcionalni difuzor i dvostruka ispušna cijev, a stražnja svjetla poput prednjih krasi potpis u obliku slova C. Logotip Renault Sporta (R.S.) nalazi se ispod Renaultovog znaka na prednjem kraju automobila, na kotačima i na stražnjem kraju.


GT Line, prepoznatljiv dizajn

Paket GT Line novom Cliju donosi sportski izgled s upečatljivim elementima koji ga čine prepoznatljivim na prvi pogled. Clio GT-Line krase tamnosivi usisnici zraka u prednjem odbojniku i bočni pragovi (poput Clija R.S.) 16- ili 17-inčni naplatci te jedinstveni ispušni sustav s kromiranim završetkom ispušne cijevi i tamnosivi umetak stražnjeg odbojnika. Unutrašnjost Clija GT-Line plave je boje i krase je upravljač preuzet iz Clija R.S. presvučen perforiranom kožom s oznakom GT-Line, sjedala s posebnim presvlakama također preuzeta iz Clija R.S. i aluminijske papučice koje ističu sportski duh automobila.