Wings for Life World Run: Hrvatska ekipa Passion4life među najboljima u svijetu


Društvo Renault Nissan Hrvatska d.o.o. bilo je ponosni partner ovogodišnjeg hrvatskog dijela utrke Wings for Life World Run, koja se trči diljem svijeta. Svi prijavljeni trkači mogli su se učlaniti u ekipu Passion4life. Za svaki kilometar koji su pretrčali članovi ekipe Passion4life, Renault je donirao pet kuna za istraživanja čiji je cilj pronaći lijek za ozljede kralježnice. Motivacija je bila fenomenalna pa se hrvatska ekipa Passion4life po pretrčanim kilometrima našla među najboljima u svijetu i zauzela peto mjesto!



U nedjelju, 8. svibnja, na 34 dionice u 33 zemlje na šest kontinenata trčala se ovogodišnja utrka Wings for Life World Run. Čak 130 732 prijavljena trkača svojim su sudjelovanjem prikupili sredstva za neprofitnu zakladu Wings for Life koja financira istraživanja liječenja ozljeda kralježnice.

Ova je godina bila godina rekorda. Na rasprodanoj utrci u Hrvatskoj na zadarskom se Forumu okupilo oko 6000 trkača koji su točno u 13:00 protrčali pored pratećeg vozila, Renaulta Kadjar. Njegova je uloga pomične ciljne crte koja pretjecanjem trkača isključuje iz utrke i tako predstavlja jedinstven izazov ove utrke. Na startu je vozilo aktiviralo čipove u startnim brojevima trkača, a nakon 30 minuta Renault Kadjar počeo ih je loviti početnom brzinom od 15 km/h i zatim ubrzavao u redovitim intervalima dok nije prestigao i posljednjeg trkača. 

Pod vrućim zadarskim suncem trčali su i stari i mladi. Profesionalni trkači, vikend-rekreativci, pa i oni koji su za plemeniti cilj tenisice za trčanje obuli prvi puta. Među njima se našlo i 249 motiviranih i nasmijanih trkača Renaultove hrvatske ekipe Passion4life. Svjesni da će svakim pretrčanim kilometrom plemenitom cilju pridonijeti s dodatnih 5 kuna, svi su odreda nadmašili same sebe. Nakon iznimno srčane utrke i srušenih osobnih rekorda kad je zadnjeg člana ekipe prestigao prateći Renault Kadjar, članovi ekipe ukupno su pretrčali nevjerojatnih 3.174,98 kilometara! To je izniman uspjeh za Hrvatsku, čemu svjedoči i činjenica da je tih 249 trkača svoju ekipu Passion4life dovelo na peto mjesto u cijelom svijetu! 

Trčali smo za one koji ne mogu

Svaki je sudionik utrke cijelu svoju startninu namijenio neprofitnoj zakladi Wings for Life koja istražuje metode liječenja ozljeda kralježnice. Ekipa Passion4life, koju je osnovao Renault Nissan Hrvatska, pretrčanim je kilometrima prikupila dodatnih 15.874,90 kuna. Riječ je o 3.174,98 kilometara koje su pretrčali trkači zahvalni što mogu trčati i tako probudili nadu onima koji danas to još ne mogu. 

Renault Hrvatska zahvalan je svima koji su se ove nedjelje priključili ekipi Passion4life i postigli rezultat zamijećen na svjetskoj razini. Zahvaljujemo našim ambasadorima tima i utrke Wings for Life World Run koji su pomogli motivirati tako velik broj trkača: Niki Fleiss i Mariju Valentiću, kao i Mandi Knežević, predsjednici Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara te Tatjani Savić.