Concept_S pokvario se tijekom vožnje, Rimac morao zvati vučnu službu


Mati Rimcu njegov je Concept_S u četvrtak zadao poprilične glavobolje. Vozio ga je po Zagrebačkoj aveniji kada se pokvario i stao na autobusnoj stanici. Iz auta je curila i tekućina pa je Rimac morao pozvati i vučnu službu.


Očevici kažu da je bio vidno ljut i nervozan.




"Nedostatak testiranja novih automobila na različitim temperaturama i različitim krajolicima svijeta rezultira kvarovima pri vožnji. Veliki poznati brendovi ulažu milijarde eura pri razvoju novih modela. Testovi i razna mjerenja obavljaju se u najzahtjevnijim geografskim i meteorološkim uvjetima. Na trkaćim stazama testiraju se motori i ovjesi. Mali proizvođači nisu u mogućnosti provesti sve potrebno zbog pomanjkanja novca te njihovi automobili unatoč astronomskim cijenama poput 800 000 Eura za Concept_S ne pružaju adekvatnu sigurnost i pouzdanost. 

Između ostalog tu su i velike provjere sigurnosti samih putnika pri sudarima na posebnim poligonima pri čemu se namjerno razbijaju mnogi novi modeli iz različitih kuteva, provjeravaju zračni jastuci, gužvanje karoserije, izdržljivost krovne konstrukcije, itd. Sve to nedostaje malim proizvođačima. Homologacije, registracije, osiguranja, deklaracije...

A kada bi i postojao neograničen izvor novca manjkalo bi "know how" onih brendova koji se proizvodnjom automobila bave, sada već više od stotinu godina. Zato je pokretanje proizvodnje i prodaje novog automobila vrlo vrlo teško, gotovo nemoguće u današnje vrijeme."