Arrow 460 Granturismo – Mercedesova motorna jahta


Luksuzna motorna jahta “Arrow 460 – Granturismo” koju je dizajnirao Mercedes-Benz Style otisnula se od obala Nice na svoje prvo putovanje. Prvi je puta da se pod imenom Mercedes pojavljuje nova jahta. Potpuno novi koncept broda dizajniran u Mercedesovim studijima je 14-metarska jahta koju pokreću motori ukupne snage 706 kW (960 KS). “Silver Arrow of the Seas” kombinira performanse Mercedes-Benz sportskih automobila s jedinstvenim inovacijama nautičke industrije. Ova jahta kroz linije klasičnih automobila donosi Mercedesov dizajnerski idiom senzualne čistoće na vodu, u vrlo emotivnom i dinamičnom obliku. Jahta također na jedinstven način kombinira prednosti otvorenog broda s prednostima drugih brodskih kategorija. Njegov crossover nudi vrhunsku varijabilnost, što je rezultiralo vrhunskim plovilom koje je jednako pogodno za izlete i noćenja.



Od 2010., Mercedes-Benz dizajneri koji rade s odabranim partnerima razvijaju ekskluzivne proizvode koji su povezuju visoke standarde kvalitete i prepoznatljiv dizajn, filozofiju senzualne čistoće primjenjuju u drugim područjima mobilnost i načinima života. Kao i u razvoju vozila, vođeni su strašću za jedinstvenošću.

“U razvoju ove motorne jahte, prenijeli smo svu svoju stručnost u nautičku industriju, stvarajući nešto što nikad prije nije viđeno u tom procesu. The ‘Silver Arrow of the Seas” je kratica za moderni luksuz, avangardni stil i udobnu eleganciju. Jahtu utjelovljuje Mercedes-Benzov progresivni, dinamičan dizajn filozofije senzualne čistoće na vodi. Ili, drugačije rečeno, to je toplo i hladno u jednom, te se zalaže za emocije i inteligenciju “, rekao je Gorden Wagener, potpredsjednik dizajna Daimler AG , “Zajedno sa Silver Arrows Marine uspjeli smo razviti potpuno novi koncept broda.

Na temelju maksimalne varijabilnosti, jahta kombinira prednosti otvorenog broda s velikodušnim interijerom i privatnošću kabine krstaša. Spojili smo karizmatični dizajn i savršenu funkcionalnosti, mnogo toga što smo na isti način već učinili na našim cestovnim vozilima. Kao takav, „Arrow 460 – Granturismo“ će sigurno izazvati pomutnju na morima i u marinama diljem svijeta u nadolazećim godinama. ”

Predsjednik Silver Arrows Marine Ron Gibbs je rekao: „Gotovo sve oko Arrow 460 – Granturismo je jedinstveno, od koncepta do najmanjeg detalja. To je motorna jahta s osobnošću koja istinski prihvaća život, kombinirajući najbolje brodostrojarstvo s nadahnutim inovacijama i elegancijom čime se povezuje s imenom Mercedes-Benz. Spajanjem brodskog i automobilskog svijeta, dizajnerski jezik s tehnologijom i idejama, stvorili smo nove standarde motorne jahte, koji se razlikuju od svih ostalih.“

Savršena udobnost osigurana je i u luksuznom kupatilu, te odvojenoj garderobi. Osim vrhunskog sustava klimatizacije i audio sustava visoke kvalitete, jahta ima vinoteku i ledomat. Mercedes-Benz Style je osobito pazio na odabir materijala postigavši vrhunski efekt trodimenzinalnom primjenom drva eukaliptusa u kombinaciji s kompozitnim materijalima i skladnom kombinacijom boja. Primjenom Mercedes-Benz Magic Sky tehnologije svjetlosna propusnost može biti kontrolirana elektronskim putem kao na Mercedes-Benz konceptnim vozilima F015 i Concept IAA.