Zagreb Auto Show 2016., tri zvijezde ženevskog salona stigle u Zagrebu

Renault na Zagreb auto showu 2016., premijerno predstavlja Novi Renault Scenic, Renault Talisman i Renault Talisman Grandtour. Na zagrebačkom Auto Showu 2016., Renault će predstaviti cijelu svoju obnovljenu paletu osobnih i gospodarskih vozila. 
Na Renaultovu štandu u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma bit će izloženi svi modeli Renaultove palete osobnih vozila: dobro poznati gradski auti Twingo i Clio, mali crossover Captur i njegov veći brat Kadjar, veliki luksuzni crossover Espace, te nedavno lansirani kompakt srednje klase Mégane u tri inačice. 



Kao posebne zvijezde na štandu zablistat će 2 izvedbe novog Renault Scénica, upravo pristigle s međunarodnog Salona u Ženevi, koje će najaviti početak prodaje toga modela u Hrvatskoj u jesen 2016. Povrh toga, na štandu posjetitelje dočekuje još jedna hrvatska premijera: Renault Talisman i njegova karavanska izvedba Renault Talisman Grandtour čiji se dolazak na domaće tržište očekuje u svibnju ove godine. Na vanjskom štandu ispred Paviljona 5, Renault će izložiti i nekoliko najreprezentativnijih modela svojih gospodarskih vozila, pa će tako biti prikazani mali gradski dostavni auto Renault Clio Société, Kangoo Express Maxi s produženom kabinom, Master furgon i Master šasija.



Novi Renault Scénic, Renault iznova definira jednovolumen    


Prvom generacijom modela Scénic, Renault je 1996. stvorio klasu kompaktnih jedno-volumena. Danas, 20 godina kasnije, Renault je iznova definirao pojam jednovolumena. Novi SCENIC suvremen je, upečatljiv jednovolumen koji će kupce privući ne samo užitkom koji pruža u vožnji, već i udobnošću koju donosi svim putnicima.

Jedinstvenim dizajnom koji se ističe proporcijama neuobičajenima za tu klasu, 20-inčnim naplatcima u svim inačicama modela te dosad neviđenom dvobojnom izvedbom karoserije koja plijeni poglede, novi Renault SCENIC ruši ustaljene norme dizajna monovolumena.

Vjeran nasljeđu, novi SCENIC ispunjava potrebe obitelji. Modularnost na kojoj se temeljio uspjeh prethodnih generacija modela odveo je na novu razinu kako bi svakodnevnu vožnju učinio još jednostavnijom, među ostalim i funkcijom One Touch Folding za preklapanje stražnjih sjedala jednim pritiskom gumba. Uz brojne sustave za pomoć u vožnji, novi SCENIC jedini je kompaktni monovolumen opremljen sustavom za aktivno kočenje u nuždi AEBS s prepoznavanjem pješaka u serijskoj opremi.



Renault Talisman i Talisman Grandtour


Nakon nedavnog predstavljanja Talismana Grandtour na Ženevskom sajmu, Renault će u Hrvatskoj premijerno predstaviti obje karoserijske izvedbe Talismana, Renaultov simbol povratka u klasu luksuznih vozila. 

Renault Talisman donosi: vrhunske vozačke užitke zahvaljujući tehnologiji MULTI-SENSE koja se prilagođava vozačevom trenutnom raspoloženju. Talisman je jedina limuzina segmenta D opremljena sustavom upravljanja četirima kotačima 4CONTROL s elektroničkim nadzorom rada amortizera koji jamči iznimna vozna svojstva što spajaju upravljivost, performanse i udobnost. 

Ponudu benzinskih i dizelskih motora koji jamče užitak u vožnji i učinkovitost te ostvaruju potrošnju goriva i emisije CO2 već od 3,6 l/100 km i 95 g/km; prostranu, udobnu unutrašnjost i prtljažnik obujma 608 dm3 (VDA) uz profinjen vanjski dizajn, raskošna prednja sjedala s precizno obrađenim presvlakama i najvećom ponudom funkcija u segmentu (masiranje, grijanje, prozračivanje). Tehnologije osmišljene da uljepšaju vožnju vozaču i putnicima, umreženi sustav R-LINK 2 s 8,7-inčnim dodirnim ekranom, BOSE® Surround audiosustav, head-up zaslon u boji, 7-inčnu digitalnu instrumentnu ploču i sveobuhvatnu ponudu sustava za pomoć u vožnji, uključujući sustav za parkiranje slobodnih ruku. 


Renault Espace


Novi i upečatljivi izgled crossovera, kvaliteta izrade i iznova osmišljena modularna unutrašnjost osnovne su odlike novog Renaulta Espace, pri čemu će svi dodatno biti iznenađeni osjećajem koji nudi za upravljačem i udobnošću.

Taj užitak donosi novi sustav Renault MULTI-SENSE koji upravlja brojnim tehnologijama automobila. Postavke motora, mjenjača, podvozja, udobnosti i ozračja u unutrašnjosti (osvjetljenje, instrumentna ploča, masažna sjedala): sve je pomno usklađeno kako bi odgovaralo raspoloženju vozača. S pet različitih načina rada stvara se dojam da jedan Espace čini nekoliko vozila.

U središtu sustava Multi-Sense nalazi se šasija 4CONTROL (upravljanje s četiri kotača) koja je prvi put ukomponirana s elektronički upravljanim amortizerima kako bi se ostvarile živahne vozne osobine i siguran užitak. Osjećaj sigurnosti pojačan je sveobuhvatnim paketom sustava za pomoć u vožnji.

Ispod poklopca motora, novi Espace koristi se Renaultovom stručnošću u proizvodnji motora – i iskustvom pionira turbopunjača i smanjenja obujma u Formuli 1 – kako bi na izbor ponudio motore smanjena obujma koji snagu prenose putem šestero ili sedmerobrzinskog mjenjača EDC s dvostrukom spojkom. Smanjenje potrošnje goriva za 20 % postignuti su kombinacijom motora najnovije generacije i pomno osmišljenih aerodinamičkih svojstava novog Espacea: (Cd: 0,30) te manje mase (smanjena za 250 kg) koji povećavaju osjećaj užitka i učinkovitosti našeg najnovijeg modela.



Renault Kadjar


Kadjar, Renaultov prvi crossover segmenta C, iz gomile se izdvaja atletskim dizajnom. 

SUV, karavan i limuzina u jednom, Kadjar ima sve odlike istinskog crossovera:
— terenske sposobnosti zahvaljujući boljem prianjanju i izdašnom razmaku vozila od tla od 200 mm;
— intuitivnu modularnost i prtljažnik među najvećima u klasi zapremnine 472 dm3 (527 l) prema normi VDA;
— udobnost i bezbrižnu vožnju zahvaljujući brojnim sustavima za pomoć u vožnji.

Kadjar je opremljen novim tabletom R-Link 2 koji jamči intuitivnu umreženost prilagođenu potrebama korisnika. 

Kadjar je dostupan u izvedbama s pogonom na četiri kotača ili s prednjim pogonom, a neke inačice potonjeg opremljene su sustavom Extended Grip.

S dizelskim motorom snage 110 KS Kadjar je, među ostalim, štedljiv i učinkovit crossover koji ispušta samo 99 g CO2 / km. Sparen s ručnim ili automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom, taj motor smješta Kadjar uz bok najboljima u klasi u pogledu emisija CO2.

Konstruiran na platformi koja se već dokazala u drugim modelima Alijanse Renault-Nissan, Kadjar je crossover kojem je robusnost zapisana u genima.