Wings for Life World Run, trčite i pomozite onima koji danas to ne mogu

Društvo Renault Nissan Hrvatska d.o.o. partner je hrvatskog dijela ovogodišnje globalne utrke Wings for Life World Run. Trkači će svojim sudjelovanjem sakupljati novac za istraživanja usmjerena na pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Svatko se može pridružiti ekipi Passion4life te tako pomoći da se skupi što više novca. Renault će svim članovima ekipe darovati majicu, na zajedničkom treningu paket dodataka za trčanje, a za svaki pretrčani kilometar svakog člana ekipe Renault će donirati još po 5 kn zakladi Wings for Life.



Milijuni ljudi u svijetu u invalidskim su kolicima zbog ozljeda leđne moždine, do kojih najčešće dolazi zbog prometnih nesreća. Zaklada Wings for Life želi pronaći lijek za njih provedbom najsuvremenijih istraživanja i kliničkih studija. Zato su 2014. po prvi puta organizirali neuobičajeno trkačko natjecanje „Wings for Life World Run”. U nedjelju 8. svibnja 2016. cijeli će svijet već treću godinu zaredom u isto vrijeme trčati za one koji to ne mogu. Za razliku od drugih trkačkih natjecanja, trkači neće trčati prema cilju, već će u Hrvatskoj „bježati” od vozila Renault Kadjar koje će ih pratiti i malo po malo isključivati iz natjecanja. Zadnji muškarac i zadnja žena koji još budu trčali postat će svjetski pobjednici. 

Sto posto prihoda od startnina i sve sakupljene donacije u okviru globalne utrke namijenjeni su istraživanjima zaklade Wings for Life. Društvo Renault Nissan Hrvatska želi za potrebe istraživanja sakupiti što je više sredstava moguće. Zato je osnovana ekipa „Passion4life RENAULT HRVATSKA”. Mogu joj se pridružiti svi sudionici zadarske utrke te će za svaki njihov pretrčani kilometar biti donirano po 5 kuna.  

Kako bi se ekipi pridružilo što više natjecatelja, čime bi se sakupilo više donacija, pozivu su se prvi odazvali brojni poznati Hrvati: profesor kineziologije i glumac Mario Valentić, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Manda Knežević, skijašica Nika Fleiss, magistra francuskog i ruskog jezika Tatjana Savić.