Volvo S90 osvojio prestižnu nagradu production car design 2015

 Krajem prošle godine predstavljena je premium limuzina Volvo S90, a njezinu iznimnost potvrdila je i prestižna nagradu ‘’Production Car Design of the Year 2015’’, koju dodjeljuje renomirani portal Car Design News.




Dobiti nagradu za dizajn pod pokroviteljstvom web portal ‘’Car Design News’’ izuzetna je čast. Izborno povjerenstvo koje dodjeljuje ovu nagradu sastoji se od osamnaest najcjenjenijih osoba iz automobilske industrije iz različitih dijelova svijeta koji rade za brandove kao što su Bentley, Daimler, McLaren i Ferrari.

Volvo S90 izborio je svoje priznanje u konkurenciji od dvadeset novih automobila. Članovi izbornog povjerenstva bili su posebno oduševljeni kombinacijom premium materijala i njegovim bezvremenskim dizajnom.

‘’Upotreba kvalitetnih materijala i vjernost klasičnom dizajnu i prostoru uvijek su bili ključni elementi našeg dizajna. Volvo se nikada nije želio uklopiti u postojeći dizajn, već se uvijek isticao.’’ - rekao je Thomas Ingenlath, direktor odjela dizajna, nakon što je primio nagradu.

Thomas Ingenlath dodao je i - ‘’Volvo S90 zadivljuje svojom čistoćom i smirenim dizajnom u kojem dominira zabavni stilizam, koji je slabo rasprostranjen u automobilskoj industriji.’’  

Nedavno je Volvu dana velika pozornost zahvaljujući prestižnom dizajnu interijera njegovih najnovijih modela. Interijer se odlikuje prirodnim dizajnom koji kombinira eleganciju, funkcionalnost i upotrebu plemenitih materijala koji odražavaju specifičan skandinavski pristup.

Volvo S90 ovo cijenjeno priznanje primio je na posebnoj svečanosti u sklopu nedavnog sajma automobila u Ženevi.