Tesla Model 3, u proizvodnju kreće krajem 2017


Razni tizeri i medijski baloni uzburkali su duhove diljem svijeta. Zanimanje za malu Teslu iznenadilo je i samog Muska. Planirane brojke buduće proizvodnje uveliko su nadmašene brojkama prednarudžbi diljem svijeta. Prve kratke vožnje prototipa pokazale su mnoge nedostatke. Dug put testiranja i otklanjanja grešaka Tesle Modela 3 upravo je počeo.



Model 3 koji su imali priliku isprobati novinari i drugi po predstavljanju nikako nije gotov i spreman za cestu. Mnogi smatraju da je futuristička unutrašnjost jednostavno nespremna za svakodnevno korištenje. 


Musk je rekao da će unutrašnjost ostati svemirska, iako je jasno da će tu biti još mnogo modifikacija. Čini se da se to primarno odnosi na vidljivost instrument ploče, tj. podataka poput brzine i sl. koji bi vrlo lako mogli skretati pažnju vozaču. No, izmijenjene će biti i kontrole poput volana. Neke glasine već sugeriraju da bi se umjesto uobičajenog HUD (Head-up-display) sustava u konačnom izdanju vozila zaslon mogao integrirati i u volan vozila.



Iako na tržište prvim kupcima stiže tek krajem 2017. godine (i to pod uvjetom da planovi Tesla Motorsa prođu neometano), potpuno električni Model 3 je u svega nekoliko dana ostvario gotovo 300 tisuća prednarudžbi. No, ono što je Tesla službeno predstavio tek je prototip. Stoga je Elon Musk otkrio neke od detalja koji će doživjeti preinake u verziji namijenjenoj serijskoj proizvodnji




Najava u dva dijela nije neka posebna novost.  Musk je i prije službenog predstavljanja rekao da je ovo tek prvi pregled Modela 3 te da će se više o vozilu saznati nešto kasnije. S obzirom na hvalospjeve u medijima, ali i nevjerojatnu zainteresiranost kupaca diljem svijeta, čelnik Tesla Motorsa je odlučio podijeliti pokoji detalj nedugo nakon prvog otkrivanja. 


Ovako veliko zanimanje za Tesla Model 3 svakako će biti dobar pokazatelj i ostalim premium brendovima da ubrzaju razvoj svojih modela pokretanih električnom energijom. Automobili na struju svakako su budućnost automobilske industrije.