Rimac Concept_S biti će predstavljen na Zagreb Auto Show 2016


Rimac Automobili ove će godine na Zagreb Auto Show 2016., izložiti svoju perjanicu tehnologije i proizvode koje izvoze diljem svijeta. Zvijezda njihovog izložbenog prostora na Zagrebačkom Velesajmu od 5. do 10. travnja biti će Rimac Concept_S, hiper sportski automobil kojim su osvojili ženevski salon automobila početkom ožujka.Tvrtka Rimac Automobili polako se etablira u respektabilnog igrača na području tehnologije električne mobilnosti. Od pogonskih i baterijskih sustava preko infotainmenta sve do izrade karoserijskih dijelova. 


Concept_S najbolji je pokazatelj tehnologije kojom raspolažu. Potpuno električni hiper sportski automobil raspolaže s četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, ukupne snage 1384 KS i 1800 Nm. Sustavom pogona upravlja Rimac All Wheel Torque Vectoring_S sustav koji raspoređuje moment po svakom kotaču. R-AWTV_S sustav kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prijanjanja svakog kotača. To omogućuje Conceptu_S da do 100 km/h ubrza za svega 2,5 sekundi i nastavi ubrzavati do krajnje brzine od 365 km/h.


Kao što je i premijerni alias u Ženevi sugerirao, „Zli Brat blizanac“ nastao je na osnovi Rimac Concept_Onea, prvog svjetskog potpuno električnog hiper sportskog automobila. Concept_S je dodatno u genetski kod dobio iskustvo s Pikes Peaka, najpoznatije brdske utrke na svijetu gdje su prošle godine Rimac Automobili nastupili zajedno s ekipom Monster Sporta. Nobuhiro Monster Tajima je s potpuno električnim trkaćim automobilom koji je nastao u Svetoj Nedelji pokorio konkurente u bolidima s unutarnjim sagorijevanjem. Bio je to najteži test tehnologije Rimac Automobila i ujedno dokaz kvalitete.


Ekstremna aerodinamika, smanjena masa (za 50 kg) i gume visokih performansi (Pirelli P Zero Trofeo R) omogućili su i ekstremniji postav R-AWTV_S sustava. Uz to Concept_S je dobio trkaća sjedala, trkaće pojaseve, pojednostavljeni infotainment sustav i Alcantarom presvučen interijer kako bi se fokus vozača usmjerio na vozački užitak i maksimalne performanse.


„Iako je naš fokus usmjeren prema stranim partnerima i vanjskom tržištu, drago nam je da domaćoj publici možemo pokazati barem dio onoga što radimo. Zagreb Auto Show zadnji put je održan 2008. godine i vjerujemo da su ljubitelji automobila željni ovakvog događanja. Na Velesajmu ćemo uz Rimac Concept_S pokazati i Greyp G12S, bicikl koji prodajemo na pet kontinenata i koji je do sada prihvatilo nekoliko svjetskih policijskih službi za službeno vozilo, te tehnologiju koju proizvodimo za brojne strane partnere.“ Rekao je Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili.


Posjetitelji Zagreb Auto Showa tako će imati priliku vidjeti iznimno rijedak automobil. Naime, dok će Rimac Concept_One biti proizveden u osam primjeraka, Rimac Concept_S biti će proizveden u svega dva komada.


Performanse

Maksimalna snaga: 1384 KS (1018 kW)
Maksimalni moment: 1800 Nm od 0 do 6500 rpm
Ubrzanje: 0-100 km/h 2,5 sekundi
Zaustavni put: 31.5m (100-0 km/h)
Maksimalno bočno ubrzanje: 1.7 g
Punjenje: 22 kW punjač 8 sati, DC-Combo brzo punjenje (do 120kW) do 80% 45 min
Odnos mase i snage: 768 ks/T

Dimenzije

Masa: 1800 kg
Dužina: 4187 mm
Širina: 1842 mm
Visina: 1070 mm
Gume sprijeda: Pirelli P Zero Trofeo R 245/35 R20,
Gume straga: Pirelli P Zero Trofeo R 295/30R 20
Raspored mase: 42% sprijeda, 58% straga

Baterijski paket

Napon: 650V nominalni
Kapacitet: 82 kWh

Rimac Automobili Battery and Thermal Management Systems