Put oko svijeta u G-klasi

Istraživač Mike Horn globalno je  priznat kao najveći svjetski moderni istraživač. On je bio prva osoba koji je sam preplovio Amazonu cijelom dužinom, hodao Sjevernim polom za vrijeme tamne sezone i oplovio svijet na ekvatoru bez motora. Novom “Pole2Pole” ekspedicijom, Horn će završiti jedinstveno oplovljavanje svijeta i povezivanje dva pola.



“Kada letite iznad, zemlja ostaje nepoznata za vas. Kada je prijeđete automobilom i pješice možete vidjeti nove stvari, otkriti ljepotu prirode i razumjeti život i potrebe ljudi koji tamo žive. Mercedes-Benz G-klasa mi omogućuje da to učinim – čak i na najudaljenijim dijelovima svijeta”, kaže Mike Horn.

Mercedes-Benz i Mike Horn su partneri dugi niz godina. Prošle godine su skrenuli pažnju na promjene okoliša u najudaljenijim regijama svijeta. Mike Horn vozio je 10.640 kilometara G-klasom iz Švicarske kroz deset zemalja srednje i istočne Europe do K2 u Pakistanu.

Tijekom New York International Auto Showa, ispred legendarnog Explorers Cluba na Manhattanu označen je početak nove ekspedicije Mikea Horna. U novu avanturu “Pole2Pole” kreće Mercedes-Benz G-klasom, jednim od najdugovječnijih i najomiljenijih terenaca u povijesti automobila. Ekstremni sportaš i pustolov kreće na put oko svijeta od Europe do Afrike, Antarktika, Oceanije, Azije, Arktika, Sjeverne Amerike, i opet natrag do Europe. 

Kao i do sada Mercedes-Benzov ambasador će se oslanjati na legendarnu G-klasu. Cilj njegovih ekspedicija je istražiti kulturu i prirodu u udaljenim regijama i podijeliti svoja iskustva i spoznaje s ljudima diljem svijeta.