Mercedes GLC Coupé, za dinamički orijentirane ljubitelje SUVa

GLC Coupé ujedinjuje tipične stilske elemente coupé modela s izgledom trenutnih SUV modela. U isto vrijeme, ovaj sportski automobil u Mercedes-Benzovoj ponudi srednjih SUV modela, prepun je sigurnosnih elemenata koje su tipični za ovu marku, modernim sustavima pomoći vozaču i pogotovo svojim sportskim i dinamičnim karakterom.



Kombinacija multifunkcijskog SUV modela i privlačnog coupéa, predstavlja vješti spoj emocija i inteligencije. Uz dužinu karoserije od 4,73 metra, visinu od 1,60 metara i međuosovinski razmak od 2,87 metara ima dinamičnu i kompaktnu pojavu. To čini da je skoro osam centimetara duži i skoro četiri centimetra niži od multi-talentiranog GLC modela, s kojim dijeli osnovnu arhitekturu. 


GLC Coupé duguje svoj prepoznatljivi karakter tipičnom coupéovskom izgledu, prednjoj maski s jednom prečkom i uzorkom dijamanta, te ponovo stiliziranoj, padajućoj liniji krova. A-nosač je manje nagnut, dok je nastavak linije krova niži, te završava u elegantnom, protočnom stražnjem kraju, tipičnom za neki coupé. Stražnje staklo nema brisač, jer se protok zraka razbija tek nakon spojlera, što znači da voda ne može udarati na stražnje staklo.


Standardno se oprema sa sportskim ovjesom, uključujući DYNAMIC SELECT s pet režima rada ovjesa: ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ i INDIVIDUAL. Opcijski je dostupan DYNAMIC BODY CONTROL sportski ovjes sa čeličnim oprugama i prilagodljivom tvrdoćom. Dostupan je u ukupno osam izvedbi modela: kupci mogu birati između četiri dizelska i četiri benzinska motora, uključujući plug-in kao i moćan Mercedes-AMG model.


Bazni modeli su oni u koje se ugrađuju četiri cilindrični dizelski motori, GLC 220 d i GLC 250 d 4MATIC coupé sa snagama koje se kreću od 125 kW (170 KS) do 150 kW (204 KS) kao i četiri cilindrični benzinski motor, GLC 250 4MATIC coupé snage 155 kW (211 KS). Početak prodaje modela s ovim motorima biti će u jesen, a dodatni modeli slijediti će krajem 2016.


S izvedbom GLC 350 e 4MATIC Coupé, Mercedes-Benz također nudi plug-in hibrid, koji kombinira agilan pogon na sve kotače s ekstremno niskom potrošnjom goriva i emisijama: uz maksimalnu brzinu od 235 km/h, ovaj SUV srednje veličine sa ukupnom snagom sustava od 235 kW (320 KS), emitira samo 59‑64 g CO2/km, što je najbolja vrijednost u klasi. Za dinamički orijentirane ljubitelje coupéa, pravi odabir je Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé. V6 biturbo motor razvija snagu od 270 kW (367 KS), ubrzavajući ovaj coupé do 100 km/h za kraće od 5 sekundi.

U Mercedes-Benzu slovo "G" označava "Geländewagen" (što je njemački izraz za terensko vozilo). To je slučaj od nastanka G-klase.