Kros duatlon na Medvednici, trčanje i vožnja brdskog bicila sa 300 sudionika

Obronci Medvednice ovog će vikenda (16. i 17. travnja) biti stjecište iznimno atraktivnog i zanimljivog sportskog događanja, duatlon utrke koja se sastoji od natjecateljskog trkaćeg i mountain bike dijela. Ovo veliko sportsko događanje predstavlja i službeni ovogodišnji početak triatlon sezone u Hrvatskoj te će biti upriličen tradicionalno Prvenstvo Hrvatske u kros duatlonu pod nazivom „Green devil“. Prvenstvo na obroncima „zagrebačkih pluća“ Triatlon klub Maksimir iz Zagreba u suorganizaciju Hrvatskog i Zagrebačkog triatlon saveza.


Na ovom natjecanju očekuje se 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih država. Cilj je promovirati ljepote Medvednice, koju posebice tijekom vikenda posjećuje stotine izletnika. A svi koji se ovog vikenda upute u planinarenje prema Sljemenu imat će prigodu pogledati i zanimljivo sportsko natjecanje u trčanju obroncima Medvednice te vožnji brdskim biciklima. 


Osim atraktivnog sadržaja, promovira se i zdrav natjecateljski i rekreativni život, aktivnost na otvorenom, a uz triatlon mislim da to najbolje osigurava upravo i ovo natjecanje na Medvednici - izjavio je u početku ovogodišnje sezone Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza.


Natjecanje u subotu, 16. i nedjelju 17. travnja održavati će se na stazi za skijaško trčanje na području apartmanske kuće „Snježna kraljica“.  U subotu (16.04.) se održava Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Zagreba u super sprint kros duatlon za najmlađe kadete te one starije seniore. Duatlon utrku pomogli su organizacijski i pokroviteljstvom Ministarstvo zdravstva, Grad Zagreb, Kineziološki fakultet Zagreb i Gradska četvrt Maksimir, uz sponzore Coca Colu i Keindl sport.