Zagreb Auto Show 2016., Nissan GT-R Nismo i Nova Navara, zvijezde Nissanova izložbenog prostora


Novi Nissan Navara i GT-R Nismo bit će zvijezde  Nissanova izložbenog prostora koji odlično dočarava sposobnost marke da donese uzbuđenje na svim razinama. S novim pick-upom, nagrađivanom paletom crossovera Juke, Qashqai i X-trail te sa sportskim automobilima GT-R Nismo i 370Z Nismo, Nissan potvrđuje status jedne od najinovativnijih i najuzbudljivijih marki u automobilskoj industriji. 



Osim toga, posjetitelji će na Zagreb Auto Show imati jedinstvenu priliku „uskočiti“ u GT-R i 370Z Nismo i doživjeti 360o iskustvo vožnje na stazama  Le Mans i Abu Dhabi zahvaljujući Samsungovim naočalama za virtualnu stvarnost.



Nissan GT-R Nismo



Prožet naslijeđem legendarne svjetske automobilističke ekipe Nismo, vrhunski je GT-R ponajprije trkaći model s „tvornički ugođenim” dinamičkim obilježjima superautomobila, unaprijeđenom aerodinamikom i iznimno točnim upravljanjem. Nissan GT-R već se potvrdio kao jedan od najuspješnijih superautomobila u svijetu automobilizma, nakon čega je Nissan razvio vrhunski GT-R oslonivši se na desetljeća Nismova trkaćeg iskustva.

Nissan GT-R Nismo krasi ekskluzivan izgled vođen dugovječnom trkaćom filozofijom da oblik mora slijediti svrhu. Ima mnogobrojne tehnologije nadahnute automobilizmom koje mu poboljšavaju radna obilježja optimiranom aerodinamičnošću i prilagođenim ovjesom te pogonskim sklopom, stvarajući dobro uravnotežen stroj koji se dobro snalazi na cesti i na stazi.

Upotpunjujući autentično japansko automobilističko naslijeđe, vrhunski GT-R korijene ima i u Europi. Ovdje je, naime, točnije na glasovitoj Nordschleife njemačkog Nürburgringa, koju općenito smatraju jednom od najizazovnijih staza na svijetu, bio razvijan i ispitivan.

Riječ je o najbržem Nissanu GT-R ikad proizvedenom. Budući da mu je vrijeme kruga 7:08.679, Nissan GT-R Nismo vlasnik je rekordnog vremena kruga na Nordschleife za serijske automobile, a to je najbolje mjerilo iznimne uspješnosti.








Nissan Navara 



Na zagrebačkom salonu automobila 2016. hrvatsku premijeru imat će posve novi Nissan Navara, međunardni pick-up 2016. Povrh izgleda temeljenog na dizajnu Nissanovih proslavljenih crossovera, Navara se oslanja na 80-godišnje Nissanovo iskustvo proizvodnje pick-upova zahvaljujući čemu se može pohvaliti nekim od najnaprednijih dizajnerskih i konstrukcijskih rješenja u automobilskoj industriji. Okosnicu modela čine nova tehnologija, odvažan dizajn i domišljata konstrukcija, zahvaljujući kojima novi Nissan Navara u svim važnim područjima postavlja nove standarde. Zahvaljujući novoj unutrašnjosti i integraciji lakog multilink stražnjeg ovjesa razina udobnosti uvelike je povećana. 

Nissan Navaru pokreće novi 2,3-litreni dCi motor koji je 24 posto štedljiviji od prethodnika i prvi put dolazi i u izvedbi s dva turbopunjača. A poput Nissanovih crossovera, opremljen je i brojnim korisnim tehnologijama, primjerice panoramskim monitorom i sustavom kočenja u nuždi.

Dokazujući Nissanovo povjerenje u kvalitetu njegovih lakih gospodarskih vozila, paleta benzinskih i dizelskih pick-upova bit će obuhvaćena najduljim proizvođačkim jamstvom na tržištu u trajanju od pet godina ili 160.000 kilometara. Kako bi vlasnici bili posve bezbrižni, novim je jamstvom obuhvaćena i sva originalna Nissanova dodatna oprema. 

Na Nissanovom štandu u paviljonu 5 bit će izložena inačica s duplom kabinom, a na vanjskom izložbenom prostoru inačica s produljenom kabinom.

Nissan Qashqai stalno obara rekorde. Pola milijuna Qashqaija druge generacije prodanih za samo 21 mjesec nevjerojatno je postignuće i dokaz da je Qashqai pogodio ukus kupaca. S pionirskom prvom generacijom sad u Europi cestama ukupno vozi više od 2,5 milijuna Qashqaija, što Nissan čini neospornim predvodnikom segmenta crossovera.

Uz GT-R Nismo i novu Navaru, posjetitelji će moći vidjeti i  370Z Nismo  s 3.7 V6 motorom koji razvija  344 KS  te cjelokupnu paletu Nissanovih crossovera, predvođenih  Qashqaijem. 

Nissanov izložbeni prostor nalazi se u paviljonu broj 5. Zagrebačkog Velesajma.
Za sve kupce pripremljena je i posebna, ograničena sajamska ponuda koja obuhvaća posebne cijene i uvjete financiranja s uključenim kasko i obaveznim osiguranjem za prvu godinu te 7 godina jamstva.  Ponuda vrijedi za sve Nissan modele i traje od 4. do 16. travnja 2016.