Volkswagen na Sajmu automobila u Ženevi 2016., svjetska premijera novog modela Up! i T-Cross Breeza

Na Sajmu automobila u Ženevi, proizvođač iz Wolfsburga ima dvije svjetske premijere koje su usmjerene na buduću mobilnost. Prva je studija T-Cross Breezea koja označava početak široke SUV ofanzive, dok je druga novi Up! koji sa svojim mnogobrojnim inovativnim karakteristikama izaziva poštovanje.



Model T-Cross Breeze Volkswagenov je najkompaktniji SUV model. To je prvi otvoreni SUV u klasi i Cabriolet pristupačne cijene s povišenim položajem sjedenja koji vozaču pruža odličan pregled situacije u prometu. Baš kao i BUDD i T-Cross Breeze opremljen je konceptom rukovanja gotovo bez prekidača. 




Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave zadužen za marku Volkswagen pojašnjava: "Godina 2016. je godina novog početka za Volkswagen. S T-Crossom želimo pružiti prvi uvid u nadolazeće Volkswagen modele. Snažno razvijamo svoju SUV ponudu kako bismo ubuduće u svakom glavnom segmentu mogli ponuditi SUV."






I facelift modela up! unosi novosti u segment malih vozila. Raznolikost pogona je impresivna: od snažnih benzinskih motora preko štedljivih plinskih pogona pa sve do elektropogona. Novi Up! nudi odgovarajuću motorizaciju za svakoga. Za užitak u vožnji na raspolaganju je top verzija snage 66 kW / 90 KS (TSI). 




Tri linije opreme, jedan cross model i prostrano najmanje dostavno vozilo Up! također su dio ponude kao i mnogobrojne mogućnosti za naglašavanje individualnosti vozila. Osim novih vanjskih boja, presvlaka sjedala i trendy instrumentnih ploča Up! se može dodatno opremiti ukrasnim folijama suvremenog dizajna. Dodatna novost je integriranje smartphonea u vozilo. Smartphone se preko aplikacije spaja s vozilom i pretvara u računalo vozila, navigacijski sustav i player.


Za ljubitelje izvrsnog zvuka Volkswagen je lansirao model "up! beats" kojeg je pripremio audio stručnjak američke tvrtke BeatsAudioTM. Radi se pravom trendsetterskom modelu koji je iznimno cool jer njegov premijski sound sustav snage 300 W raspolaže s ukupno sedam zvučnika (dva visokotonca, dva širokopojasna zvučnika, dva niskotonca i jedan subwoofer) i pruža impresivan doživljaj zvuka. Hip-hop, heavy metal, rock, pop ili elektronska glazba - u modelu up! beats glazba je gotovo opipljiva.