Taxi-Cammeo i dalje najpovoljniji, unatoč šteti od 300 000 kn

Uprava Cammeo grupe predstavila je nove cijene taksi-usluga, koje su bili primorani prilagoditi nakon odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o izmjenama odluke o auto-taksi prijevozu donesene u prosincu 2015. godine. 


Zbog ove odluke, Cammeo grupa je oštećena za gotovo 300 000 kuna, ali je unatoč tome uspjela zadržati i do 40 % povoljniju cijenu u startu u odnosu na konkurenciju. Predstavnici Cammeo grupe predali su nove cjenike nadležnoj gradskoj službi, a cijene će biti važeće od 21. ožujka  u 00:00 h.


Prema novom tarifnom modelu, cijena starta s Taxi Cammeom iznosi 6 kn, dok je cijena po prijeđenom kilometru 6 kn pa Taxi Cammeo i dalje ostaje najpovoljniji na svim relacijama.


U Taxi Cammeu smatraju da odluka Gradske skupštine nije korektna, ali je u potpunosti prihvaćaju te će joj se prilagoditi sukladno definiranim rokovima. Troškovi promjene tarifnog modela uključuju umjeravanje i baždarenje taksimetara u svakom vozilu u floti, a iznose gotovo 300 000 kn. Osim toga, taj proces predstavlja i gubitak vremena jer tijekom tehničke prilagodbe, vozila nisu dostupna pa Cammeo grupa ne može raditi sa svim raspoloživim kapacitetima što uzrokuje i dodatni financijski izdatak ne samo tvrtki već i državi koja će zbog svega navedenog  tijekom tog razdoblja imati i manju naplatu poreza. Vlado Minovski, generalni direktor Cammeo grupe