Opel Astra proglašena “Automobilom 2016. godine”


Uoči prvog novinarskog dana 86. ženevskog međunarodnog sajma automobila uručena je prestižna nagrada koju dodjeljuju vodeći novinari iz automoto-svijeta. Nova Opel Astra ponijela je titulu “Automobil 2016. godine” i dobitnica je najcjenjenije nagrade u branši! 



Žiri koji čini 58 automoto-novinara iz 22 europske zemlje dodijelio je Astri ukupno 309  bodova ispred Volva XC90 koji je dobio 294 boda i Mazde MX-5 s 202 boda. 

Trofej “Automobil 2016. godine” primio je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann, a uručio mu ga je predsjednik žirija natječaja Automobil godine Hakan Matson. 

Astra se izborila za nagradu između sedam finalista natjecanja. Među prvotnim natjecateljima bilo je više od 40 novih automobila, od sportskih roadstera do premium limuzina i SUV-ova.

Nagrada Europski automobil godine utemeljena je 1964. S ovogodišnjom se pobjedom ukupan broj Opelovih trofeja s tog natječaja penje na pet. Opel Kadett E bio je prvi automobil iz Rüsselsheima koji je osvojio nagradu – bilo je to 1985. godine. Dvije godine kasnije Omega A još je jednom uzela sveeuropsku titulu. U nedavnoj prošlosti Opel je dvaput bio na vrhu – s Insignijom 2009. te s Amperom 2012.