Ne lijepite plavu EU oznaku na stare registarske pločice, to je zabranjeno i prekršajno kažnjivo

Naljepnicu s EU zastavom i HR oznakom nećete smijeti zalijepiti na sadašnje registarske pločice, jer je to zabranjeno i prekršajno kažnjivo



Nove registarske pločice u potpunosti će biti jednake sadašnjima, ali s dodatkom plave europske zastave i HR oznake u lijevom kutu. Odmah su reagirali vozači i smatraju kako je na sadašnje dovoljno zalijepiti EU oznaku, no međuutim to nije dozvoljeno, jer stavljanjem plavog HR znaka riskirate kaznu za krivotvorenje.

Ministar nije otkrio hoće li se smjeti na stare registarske oznake lijepiti naljepnice s EU zastavom, što se u nas već godinama radi.

Nije odgovorio ni na pitanja hoće li obustaviti prekršajne postupke protiv onih koji su to činili i protiv kojih su postupci pokretani s obrazloženjem kako je riječ o lažnome prikazivanju, o falsificiranju dokumenata…

Što će biti u budućnosti ako ćemo ljepiti naljepnice na stare registarske oznake? Kako ćemo s njima putovati u inozemstvo, gdje su naši vozači često bili kažnjavani upravo zbog gore navedenoga, gdje im se nije progledavalo kroz prste…

Očigledno je kako to doista nije prioritetni zadatak novoga ministra, no Vlaho Orepić nije otklonio do dana kad prilike i financije to dopuste, Hrvatska dobije suvremenije i ljepše registarske oznake.

Moći će se koristiti i stare do isteka njihove vrijedosti… Uza sve Vlaho Orepić je naglasio kako nema šanse uvesti i nova registracijska područja, da pločice sa svojim oznakama dobiju i manji gradovi. Isto je i s idejom da u policijskoj upravi možete naručiti registarske pločice s oznakom grada po vašem izboru. On drži kako bi to zakompliciralo i poskupjelo rad u policijskim upravama, a samim time bile bi skuplje i građanima.

U intervievu Vlaho Orepić, čelnik Ministarstva unutranjih poslova presudio o trakavici vezanoj uz nove registarske oznake koja traje gotovo dvije godine.

Bit’ će iste kao postojeće, samo će se naprijed u lijevi kut dodati EU zastava. One nisu prioritet i ne želimo teretiti ni državni ni budžet građana, one im moraju biti dostupne i jeftine, izjavio je Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u interviewu Marini Borovac, novinarki Večernjeg lista.

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova odlučio je kakve čemo registarske oznake imati na motornim vozilima. U potpunosti jednake sadašnjima! Izjavio je kako nema smisla novac bacati u vjetar pa će im se u lijevom kutu pridodati jedino zastava! Može se iščitati to kao poruku kako je previše pažnje pridano ovome bizarnom problemu i da se on kao ministar, baš kao i hrvatska država u ovome trenutku, moraju baviti puno pametnijim poslovima.

Na pitanje je li definiran konačan izgled novih registarskih oznaka, minstar je odgovorio:

- Bit će iste kao dosad, samo će se naprijed dodati europska zastava! Neće se uvoditi registarske oznake za sve gradove, a ja ću nastojati da budu jeftinije za građane!
izvor:oryx-grupa