Grad Poreč, E-GO – inovativni događaj o plug-in hibridnim i električnim vozilima

13. svibnja 2016. godine u gradu Poreču održati će se po prvi puta međunarodni događaj E-GO – inovativni B2B i B2C događaj o plug-in hibridnim i električnim vozilima, gdje svi sudionici mogu dobiti najnovije informacije, ponude, mnogo praktičnih savjeta o kupnji i održavanju, kao i čuti inozemne primjere dobre prakse i iskustva sadašnjih vlasnika PHEV i EV vozila.



E-GO se održava s ciljem informiranja i povezivanja kupaca i korisnika s ponuđačima u jednom danu i na jednom mjestu. Događaj uključuje jednodnevni expo s pultovima sponzora, tj. proizvođača plug-in hibridnih i električnih vozila, dijelova i srodnih proizvoda, kao i konferenciju s praktičnim temama i testne vožnje s parkirališta hotela.


Zemlje članice EU-a morat će, u skladu sa nacrtom Direktive o uporabi infrastrukture za alternativna goriva, do 2020. godine osigurati predviđene brojeve punionica za električne automobile (za Hrvatsku to znači čak 2000 punionica), a uz to se očekuje i znatno povećanje električnih vozila na tržištu. Sad je idealno vrijeme za edukaciju o svim karakteristikama električnih vozila, da prikupljanje najnovijih informacija od stručnjaka i industrije, za informiranje ponudama punionica, vozila i dijelova, kao i mogućnosti subvencija te planova u ostalim državama EU-a za električna i hibridna vozila, kako bismo na vrijeme bili spremni za uspješno poslovanje u budućnosti.


Na programu E-GO konferencije čuti ćemo preko 30 hrvatskih i inozemnih stručnjaka te postojećih vlasnika električnih vozila koji će podijeliti svoje znanje, iskustva i primjere dobre prakse, a bit će održano i masterclass predavanje kroz koje će sudionici naučiti sve o razlikama u vožnji električnih i „običnih“ vozila, odraditi trening eko-vožnje, kao i čuti praktične savjete za vožnju plug-in hibridnih i električnih vozila. 


Program konferencije kreiran je na temelju istraživanja tržišta, a njegovu kvalitetu i inovativnost jamče partneri i članovi savjetničkog odbora koji dolaze iz organizacija poput Mitsubishija, Dok-Inga, FZOEU-a, Centra za ekološka vozila Hrvatske, Hrvatske Pošte, Hubjecta, Philip Morris Zagreb, Energetskog instituta Hrvoje Požar, HEP-a te Saveza za energetiku Hrvatske.