DS U Ženevi 2016

Na Salonu automobila u Ženevi 2016. izloženi su svi modeli game, a posjetitelji mogu prisustvovati i radionici koju vode stručnjaci za izradu presvlaka iz dizajnerskog centra Marke, pregledati zid posvećen personalizaciji Novog DS 3 ili isprobati povezive usluge poput Mirror Screen ili povezane 3D navigacije DS CONNECT NAV.



Premijerno predstavljena na Salonu automobila u Ženevi 2015., Novi DS 5 - perjanica DS marke – utjelovio je  identitet Marke ponajprije novim prednjim krajem kao i drugim novitetima koji ga čine dijelom game DS!

Uz avangardan stil, dinamično držanje ceste, i posvećenost detaljima te ponudu naprednih tehnologija, DS 5 je pokazao sve atribute automobila DS kojima je Marka ušla u novo doba. Godinu dana kasnije svi modeli game, Novi DS 3, Novi DS3 CABRIO, DS4, DS 4 CROSSBACK i DS5 objedinjuju DNK Marke.

Svjetsku premijeru ima Novi DS 3 PERFORMANCE (limuzina i kabriolet). Posjetitelji s trodimenzionalnim iskustvom "DS Virtual Vision" imaju priliku otkriti Novi DS 3 i njegove višestruke mogućnosti personalizacije.


Novi DS 3 i DS 3 Cabrio Performance na svjetskoj premijeri


Novi DS 3 i DS 3 CABRIO dostupni su u izvedbi visokih performansi: DS 3 PERFORMACE dostupan je kao limuzina i kao kabriolet. Ti izražajni i dinamični automobili, koji spajaju učinkovitost i udobnost, nude jednostavniju vožnju i intenzivan užitak.


Sljedeće brojke dokazuju pedigre izvedbe DS 3 PERFORMANCE: 208 KS, 300 Nm okretnog momenta, 125 g/km CO2. Njegovo je ponašanje rezultat dojmljivog rada ekipe odjela DS PERFORMANCE koja je odlučila opremiti ovaj automobil motorom 1,6 THP S&S i spariti ga sa 6-stupanjskim mjenjačem (MCM) posebnog stupnjevanja, koji se odlikuje blokirajućim diferencijalom Torsen® zbog kojeg ovaj automobil izvrsno prianja i zadržava smjer vožnje.


Kako bi automobil bio još okretniji, a pritom i siguran, ovjes i kočni sustav dodatno su poboljšani. Osim toga, karoserija je spuštena za 15 mm, prošireni su prednji i stražnji tragovi kotača (prednji za 26 mm, stražnji za 14 mm), a prednji kočioni diskovi od 323 mm imaju posebna kliješta (stražnji od 249 mm).


Ekipa je posebnu pozornost posvetila i stilu! Dinamičnost vozila prepoznatljiva je na prvi pogled: posebna dvostruka ispušna cijev, širi tragovi kotača, sjajni crni aluminijski naplatci od 18'', sjajna crna prednja kočna kliješta, poseban logotip u bojama izvedbe DS PERFORMANCE... Ne treba zanemariti ni unutarnji izgled koji je također uređen u sportskom duhu, čemu svjedoče sportska sjedala, posebna instrumentna ploča i armaturna ploča s potpisom DS PERFORMANCE.
Kako bi kupac dobio učinkovit i personaliziran automobil, može uz limuzinu i kabriolet birati i između dvije razine opreme.


Prva razina obuhvaća šest kombinacija boja karoserije i krova na limuzini te četiri kombinacije na kabrioletu. Druga razina, pod nazivom „Black Special“, dodatno ističe sportski i profinjeni duh automobila zahvaljujući mat crnoj karoseriji i sjajnom zlatnom krovu (na limuzini). Ruho automobila u potpunosti je tamno uz elemente od ugljičnih vlakana na bočnim letvicama. Vanjski izgled odražava se i u unutrašnjosti zahvaljujući armaturnoj ploči i podnožju mjenjača obojanima u sjajnu zlatnu boju te vrvi dodatnom opremom radi veće udobnosti i sigurnosti. Paket Carbone za unutrašnjost i komplet za ukrašavanje vanjskog izgleda dodatno će uljepšati DS 3 PERFORMANCE.