Blagi facelift CLA i CLA Shooting Brake


Mercedes-Benz odlučio je osvježiti limuzinsku i karavansku izvedbu modela CLA, a facelift donosi manje promijene u vanjskom i unutarnjem dizajnu kao i određene tehničke dorade. Sportski izgled još je naglašeniji novim branicima, crnom rešetkom hladnjaka kao standardom. 



Proširena je i ponuda naplataka, čak 5 kotača od lakog metala, od kojih je i jedan s 5 dvostrukih krakova u AMG liniji dostupan u dvije boje: crna ili titan siva. U ponudi je i nova boja, kavansit plava metalik a tu su i opcijska LED High Performane svjetla.


Unutrašnjost je također unaprijeđena, dostupne su nove presvlake i obloge kontrolne ploče. Novost je i mnogo tanji 8 inčni display sa novim staklenim pokrovom, u opciji sa Audio 20 USB i Audio 20 CD sustavima. Kao unaprijeđenje sigurnosti i komfora ističu se LED svjetla, HANDS-FREE otvaranje i zatvaranje prtljažnika i poboljšana integracija smartfona. Boja LED High Perfomance svjetla je bliža dnevnom svjetlu te samim time ugodnija za noćnu vožnju. Nove LED lampe troše do 60% manje energije od xenon lampi i oko 70% manje od halogenih lampi. 


Još jedna od novosti je i nikad lakše otvaranje i zatvaranje prtljažnog prostora, bez fizičkog dodira, samo jednim pokretom noge kod stražnjeg branika. HANDS FREE opcija je dostupna kao dio KEYLESS-GO paketa. Poboljšani smartfone integracijski sistem omogućava navođenje glasom za iPhone i Android sustave. 


Ulazni model je CLA 180 d BlueEFFICIENCY Edition sa 80kW(109 KS), sa ručnim mjenjačem. Zbog izuzetne aerodinamike potrošnja je smanjena na 3,5/3,6 l/100km. Emisija CO2 je 89/94 g/km. Za ljubitelje pogona na sva četiri kotača u ponudi je CLA 220 4MATIC, četverocilindrični benzinac, obujma 1991 cc, snage 135 kW(184 KS), a u standardu je sa 7G-DCT automatskim mjenjačem. 


Osvježeni Mercedes-Benz CLA će premijerni nastup imati ovaj tjedan na Međunarodnom Auto Showu u New Yorku, dok će CLA Shooting Brake debitirati u Berlinu sljedećeg mjeseca na dodjeli sportskih nagrada Laureus.