Beograd, auto-moto sajam 2016

DDOR BG Car Show i Međunarodni sajam motocikala Motopassion, otvorit će svoja vrata od 17. do 23. ožujka 2016. godine u izložbenom prostoru šest Beogradskog sajma. Organizator očekuje rekordan broj posjetioca od 140 000. Pod sajamskim kupolama svoje najnovije modele izložit će Mercedes, BMW, Audi, Citroen, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Mitsubishi, Kia, GAZ, Seat, Volkswagen, Renault, Nissan, Dacia, Toyota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi. 


Posjetioci će uživati u brojnim premijerama. Publika će moći vidjeti novi Mercedes E klase, Renault Megane, Renault Talisman, Ford Mustang, Opel Astru, Audi Q7 i A4, BMW X1, Mazdu MX-5, FIAT Tipo, Kiju Sportage, novu Toyotu Prius kao i Toyotu Mirai s pogonom na vodik a očekuje se i prisustvo superluksuzne marke Bentley.


U moto segmentu kolonu predvode Harley-Davidson, BMW, Honda, Yamaha, Suzuki, Gilera, Aprilia, Piaggio i Moto Guzzi, a tu su i najnoviji modeli sajamskih "povratnika", kao što su Ducati, Kawasaki i Kymco. 


S obzirom na to da je posebna pažnja velikog dijela sajamskih postavki na novim konceptima u oblasti alternativnih pogonskih sistema (hibridni, električna vozila, vozila na vodik... ali i sigurnosnih rješenja novih modela, posebnu atrakciju za posjetioce najavljuje na svom štandu medijski sponzor Sajma automobila - kompanija SAT Media Group. Radi se o automobilu "sirma" (Syrma), konceptu sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon, napravljenom u Europskom institutu za dizajn u Torinu.


Syrma