Američki Consumer Reports, objavio listu 10 najgorih vozila u USA

Testiranje i uspoređivanje proizvoda, koje već desetljećima provodi svjetski poznati časopis Consumer Reports, objavio je najnoviju listu 10 najgorih modela u USA. Automobili su svrstani prema klasama, a u segmentu kompaktnih vozila neslavna titula najgoreg pripala je srpskom FIAT-u 500L.



Pored toga što je dobio najnižu ocjenu među testiranim kompaktnim modelima na američkom tržištu, FIAT 500L je zabilježio i najgori skor (31 od 100) od 10 spomenutih vozila koja se nalaze na začelju u svojim klasama. 

Ocjenjivanje se provodi na osnovu četiri kriterija - testiranja u vožnji, pouzdanosti, zadovoljstva vlasnika i sigurnosti. Prema njihovoj analizi, FIAT 500L je najnepouzdaniji automobil koji se trenutno može naći u američkim prodajnim salonima. Za njega kažu i da je previše tvrd u vožnji, te da je vozačeva pozicija čudno postavljena. Anketirani vlasnici FIAT-a 500L izjavili su da je njihovo zadovoljstvo svojim automobilom, ispod prosjeka.



Fiat 500L


"Consumer Reports" nije bio blagonaklon ni prema njemačkim premium proizvođačima. Mercedesova kupe limuzina CLA proglašena je u istom ispitivanju za najgori automobil u segmentu kompaktnih luksuznih vozila. 

Na listi 10 najgorih, ipak dominiraju modeli američkih automobilskih giganata (6), dok su dva zauzeli japanski automobili (oba marke Mitsubishi) a među najgore ocijenjenim je i jedan britanski model, Land Rover Discovery Sport. 



Mercedes CLA