VW Golf, automobil za svačiji način života

Sedma generacija Volkswagenova bestselera od 2012. nudi se u više izvedbi no ikad prije s benzinskim, dizelskim, plinskim, plug-in hibridnim, električnim, kao i onima s pogonom na sve kotače te oznakama GTI i R. 



Golf i inače nudi sve što bi kupci kompaktnih automobila mogli poželjeti. Kvaliteta izrade, ponuda prostora, jednostavna upotrebljivost i izvrsne vozne osobine Golf čine pravim prvakom klase. Premda Cabrio pripada generaciji prethodnog modela, Golf Variant koristi najnoviju tehnologiju te s prtljažnikom volumena od 605 do 1620 litara gotovo se nameće kao alternativa Passatu. Karavan je dostupan s kompletnom ponudom motora te i u sportskoj R-izvedbi sa 300 KS, kao alltrack "terenskog" izgleda, ali ne i u hibridnoj ili električnoj inačici. 





Golf Sportsvan 

Kompaktni monovolumen Sportsvan početkom 2015. zamijenio je Golf Plus i nudi varijabilan, prostran interijer, kao i suvremenu ponudu sustava asistencije. Trocilindarski benzinac nov je u ponudi i sa 115 KS više no dovoljno snažan. Dostupan je i niz drugih benzinskih i dizelskih motora do 150 KS, koji se opcijski mogu naručiti u kombinaciji s mjenjačem s dvostrukom spojkom i šest ili sedam stupnjeva prijenosa. Zaseban dizajn i linije, a ne produženi Golf.





VW Jetta 

Jetta se od 2011. vizualno oslanja na Golf, ima veći međuosovinski razmak i prepoznatljiviji dizajn. Osim prostranom unutrašnjošću i 510 litara velikim prtljažnikom, limuzina s četverim vratima izdvaja se solidnom kvalitetom i pohvalnom udobnošću u vožnji, ali i donekle ograničenom ponudom opreme i motora raspoloživa su tri TSI-benzinca od 1,2 do dvije litre obujma (105/125/150 KS), dva TDI-dizelaša sa 110 i 150 KS, kao i 1,4 TSI hibridna izvedba s ukupnom snagom od 170 KS. 





VW Golf, car for every lifestyle...