Renault Alpine Vision, novi automobil sa starim slavnim imenom

Alpine Vision najavljuje dizajn i performanse serijskog sportskog automobila koji će biti predstavljen do kraja godine. Prodaja nadolazećeg modela, koji će se proizvoditi u Dieppeu u Francuskoj, počinje 2017. prvo za Europu, a zatim i za ostatak svijeta. 



Za mjesto svojeg povratka Alpine je odabrao ceste na kojima se vozi reli Monte-Carlo, posebice legendarnu dionicu Col de Turini, na kojima je Alpine ostvario svoje najveće uspjehe. Alpine se vraća automobilom koji će se svidjeti zaljubljenicima i onima koji cijene vrhunski dizajn kako bi ponudio nešto posve novo u segmentu premium sportskih automobila.





Alpineove pobjede na dionici Col de Turini

1968.: J. Vinatier - Alpine A110 1300 
1969.: J. Vinatier - Alpine A110 1300
1971.: O. Andersson - Alpine A110 1600
1972.: B. Darniche (dvaput) - Alpine A110 1600
1973.: J-F. Piot - Alpine A110 1800
1976.: J-P. Nicolas - J-P Nicolas - Alpine A310





Performanse: sprint od 0-100 km/h za manje od 4,5 sekundi

Dizajn Alpinea Vision budi želju da posjedujete i vozite automobil s karakterom. Za upravljačem se preciznost, okretnost i razigranost šasije spajaju i čine kombinaciju koja oduzima dah. Vožnja je zabavna neovisno o brzini kojom vozite. Naravno, automobil takvih eksplozivnih performansi mora se moći zauzdati, a Alpine u tom pogledu ispunjava sva očekivanja. Sprintom od 0 do 100 km/h za manje od 4,5 sekundi njegovo će fenomenalno ubrzanje ispuniti želje i najzahtjevnijih te ciljeve postavljene za nadolazeći serijski model. 





Četverocilindarski motor s turbopunjačem snagu isporučuje uz zavodljiv zvuk, a zahvaljujući konstrukciji male mase, svaki kilovat energije i svaki njutn metar okretnog momenta iskorišteni su u potpunosti. Užitak i performanse upotpunjuju i snažne kočnice. Alpine Vision njeguje blizak odnos vozača, automobila i okoline. Izravnost i intenzitet tog trostranog odnosa rezultiraju užitkom koji se oduvijek povezuje s vožnjom automobila marke Alpine.





Sve je podređeno strasti

Iako se s markom Alpine tradicionalno povezuje plava boja, i bijela je obilježila mnoge značajne trenutke u njezinoj povijesti. Brojne Alpineove modele krasila je bijela boja. Posebno se ističe model A110 Berlinette u takozvanoj izvedbi Olympic s plavom ili crvenom crtom na bijeloj karoseriji. Taj se model počeo prodavati 1968. u znak proslave triju zlatnih medalja koje je te godine osvojio francuski skijaš Jean-Claude Killy na Olimpijskim igrama u Grenobleu. Osim njega, bijela boja krasila je i model A110 1300G predstavljen na Pariškom salonu automobila 1970., ali i trkaći A110 1600 S s brojem 4 koji je 1971. osvojio reli Sanremo u Italiji. Današnji Alpine Vision predstavljen je u bijeloj boji koja podsjeća na snijegom prekrivene planine i alpske vrhunce. Ona je simbol čistoće, profinjenosti, elegancije i ponovnog rođenja.








Renault Alpine Vision, a new car with the old famous name...