Predstavljena momčad Renault Sport Formula One Team

Jezgru trkaćih aktivnosti činit će novoosnovana momčad Renault Sport Formula One Team. Novi bolid Formule 1 upotrebljavat će šasiju Renault R.S. 16., razvijenu i proizvedenu u Enstoneu, a pogonska jedinica Renault R.E.16 i dalje će se proizvoditi u Viry-Châtillonu.U momčadi Formule 1 na glavne su funkcije dovedeni ključni ljudi kako bi se moglo odgovoriti na specifične zahtjeve Formule 1. Bob Bell glavni je tehnički direktor momčadi Formule 1, a izravno će mu odgovarati tehnički direktor za razvoj šasije Nick Chester i tehnički direktor za razvoj motora Rémi Taffin. 
Kevin Magnussen i Jolyon Palmer potvrđeni su kao vozači momčadi Renault Sport Formula One Team, a pridružit će im se i treći, rezervni vozač momčadi Esteban Ocon.

Renault Sport podijeljen je na dva odjela: Renault Sport Racing i Renault Sport Cars

Renault Sport Racing bit će odgovoran za sve Renaultove aktivnosti u automobilističkim sportovima, uključujući aktivnosti momčadi Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy te ostale programe suradnje s privatnim trkaćim momčadima i sudjelovanja u relijima. Renault Sport Racing aktivnostima upravljat će s dviju lokacija, iz Enstonea u Engleskoj i Viry–Châtillona u Francuskoj. 

Renault Sport Cars, nasljednik odjela Renault Sport Technologies upravljat će razvojem i prodajom osobnih automobila iz ponude Renault Sport. Renault Sport u cijelom je svijetu poznat kao proizvođač vrhunskih sportskih kompakata, kao što su Mégane R.S. i Clio R.S. te učinkovitih i pristupačnih GT-a, među kojima je i novi Mégane GT. Svoj međunarodni utjecaj, privlačnost branda i rast portfelja Renault Sport razvijat će povećanim ulaganjem u istraživanje i razvoj.

Novom organizacijom Renault će ispuniti dvije glavne funkcije. Kao prvo, predstavit će brand Renault Sport širem krugu kupaca s pomoću momčadi Renault Sport Formula One Team i zahvaljujući globalnoj popularnosti Formule 1. Kao drugo, sudjelovanjem u Formuli E i natjecanjima kao što je Clio Cup poboljšat će imidž i dizajn drugih elemenata Renaultove ponude, kao što su električna vozila.

Renault Sport Racing i Renault Sport Cars međusobno će surađivati kako bi se tehnološka i komercijalna sinergija prenijela s trkaćih staza na cestu. Prvi prikaz suradnje bit će na Velikoj nagradi Monaka. 


Presented team Renault Sport Formula One Team...