Opel Ampera - E, novo Opelovo električno vozilo

Opel će sljedeće godine predstaviti novi električni automobil s baterijom kao još jedan u nizu poteza u sklopu najveće i najdalekosežnije ofenzive modela u njegovoj povijesti s 29 predstavljenih novih modela između 2016. i 2020. Novi automobil s pet vrata i pet sjedala zvat će se Ampera-e. Neće samo imati duži domet s jednim punjenjem od većine električnih automobila, nego će imati i pristupačnu cijenu. Utemeljena na stručnosti na području elektrifikacije stečenoj s izvornom Amperom koja je 2011. postavila standarde za moderne električne automobile, nova Ampera-e spaja inovativnu električnu mobilnost s revolucionarnim mogućnostima povezivanja i zanimljivom voznom dinamikom.


Predsjednica uprave i glavna izvršna direktorica GM-a Mary Barra rekla je najavljujući Amperu-e na simpoziju CAR u njemačkom gradu Bochumu: „GM i Opel uvijek su smatrali da će električni automobili odigrati ključnu ulogu u mobilnoj budućnosti. Revolucionarna tehnologija Ampere-e važan je korak prema ostvarenju te vizije. Naš novi električni automobil s baterijom još je jedan dokaz Opelove reputacije činjenja inovativnih inženjerskih rješenja dostupnim svima.“


I trendovi poput urbanizacije i zaštite okoliša traže nove vrste mobilnosti i alternativnih pogonskih sustava. „Električna vozila imaju potencijal da znatno pridonesu zaštiti klime i smanjenju emisija“, rekao je glavni izvršni direktor Opel grupe dr. Karl-Thomas Neumann. „Nova Opelova Ampera-e otvorit će put prema električnoj mobilnosti rušenjem ograničenja visoke cijene i kratkog voznog dometa.“


Jedinstvene kompaktne proporcije Ampere-e pogoni plosnat paket baterija smješten ispod unutrašnjeg poda. Učinkovito pakiranje baterije omogućuje i prostranu kabinu, što pak jamči udoban smještaj pet putnika i prtljažni prostor usporediv s onim kod automobila kompaktne klase.


Ampera-e dolazit će i s nagrađivanim osobnim pomoćnikom za povezivanje i usluge Opel OnStarom te informacijsko-multimedijskim tehnologijama i mogućnostima povezivanja koje će jednostavno integrirati pametne telefone i druge elektroničke uređaje s vozilom.

Opel Ampera - IS, Opel's new electric vehicle...