Novi Triumph Speed Triple dolazi u ožujku

Novi biser marke Triumph pod imenom Speed Triple dolazi u prodaju u Ožujku. S i R donose više snage i okretnog momenta, novu šasiju i preinake na pogonskom agregatu. Tu su i novi sustavi pomoći za vozača.



104 novih komponenata među kojima su značajniji nova glava motora, klipovi, radilica, redizajnirani ispušni sustav. Motor sada donosi 112 Nm okretnog momenta pri 7950 okretaja u minuti i 103 kw / 140 KS pri 9500 okretaja. To sve skupa donosi najveću brzinu od 250 km / h. 





Recenzije su zasad malobrojne ali vrlo pohvalne. Okvir odlično podnosi snagu motora i vrlo malo odstupa od zadanih krivulja izvijanja pri velikim opterećenjima. Moguće ga je vrlo nisko naginjati u kratkim zavojima. A dugačke zavoje pri velikim brzinama, također profesionalno odrađuje. Na krajnjoj brzini trese ali to nije niti čudo za ovaj tip motora bez aerodinamičkog oklopa. 


Upravljanje gasom omogućeno je u pet modova. Rain, Road, Sport, Track, Rider i slobodna konfiguracija. Triple S dostupan je u dvije boje, Diablo crvenoj i Phantom crnoj a Triple R u Crystal bijeloj i Matte grafit.







The new Triumph Speed Triple is coming in March...