Nova Seat Atica, Seat predstavlja svoj prvi SUV model

Dizajn Atece je prepoznatljiv. I u obliku SUV-a tipični dizajn marke SEAT tvori upečatljivu kombinaciju dinamičnosti i funkcionalnosti. Brojni elementi, poput rešetke hladnjaka u obliku trapeza, bočni spojleri s minimalnim promjerom i maksimalnom oštrinom te svjetlosna signatura u obliku trokuta, tipični su za ikone ove marke, poput primjerice za model Leon. 



Prednji kraj je 100 posto SEAT, a ipak 100 posto SUV. Velika, visoka rešetka hladnjaka govori tome u prilog, dok oštro izvedena svjetla i upečatljivi otvori za zrak itekako naglašavaju dinamični karakter modela Ateca. Ovo SUV vozilo istovremeno zadržava sportski nastup koji odiše solidnošću.


Unutrašnjost je usklađena s vanjskim dizajnom. Ona također objedinjuje elegantni dinamični karakter s jedinstvenim osjećajem čvrstoće i sigurnosti do kojeg je vozačima SUV vozila toliko stalo. Ključni faktori su povišeni položaj sjedala, kao i jasno vidljivi prednji kraj vozila te solidni pragovi vrata.


Kokpit posjeduje horizontalnu liniju s jasnom orijentacijom na vozača. Komande su grupirane blizu jedna drugoj, dok se elementi za očitavanje, poput zaslona infotainment sustava koji mjeri i do 8", nalaze samo jedan pogled dalje. Visoka središnja konzola još je jedan primjer toga kako Ateca uspješno objedinjuje smisao SUV vozila za blizinu i solidnost sa sportskim osjećajem skraćene ručice mjenjača.


Zabava tijekom vožnje predstavlja srž marke SEAT. Model Leon posebice predstavlja jedinstvenu kombinaciju preciznosti i agilnosti, udobnosti i sigurnosti, kao što su potvrdile oduševljene reakcije kupaca te brojni usporedni testovi koje su proveli novinari diljem Europe. Model Ateca nipošto nije manje dojmljiv u ispunjavanju ove obećavajuće kombinacije. Sa svojim kompaktnim karakterom, snažnim motorima i usklađenim voznim postrojem nudi performanse i rukovanje poput konkurentskih SUV vozila.


U trenutku kad SEAT Ateca krene u prodaju ovog proljeća, već će biti raspoloživ u cijelom nizu varijanti opreme. Paleta snažnih, turbopunjenih TSI benzinskih i TDI dizelskih motora proteže se od 85 kW / 115 KS do 140 kW / 190 KS, bilo s pogonom na prednje ili pogonom na sve kotače, a da ni ne spominjemo ručne ili automatizirane mjenjače s dvije spojke DSG. 


Vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 za ove motore nalaze se između 5,3 i 6,2 litre te između 123 do 141 grama. Iscrpan niz tehnoloških opcija proteže se od punih LED glavnih svjetala preko širokog portfelja sustava potpore za vozača, poput inovativne potpore kod prometnog zastoja i novog sustava Emergency Assist, sve do paketa najsuvremenijih infotainment sustava sa zaslonima na dodir veličine 8" te Full Link tehnologije povezivosti. Tri varijante opreme nude boje i vrhunske materijale koji će zadovoljiti svačiji ukus, a najekskluzivnija od njih svakako je Ateca XCELLENCE.






New Seat Atica, Seat launches its first SUV model...