Nova generacija Renault Scenica biti će predstavlljena 1. ožujka u Ženevi

Renault je 1996. modelom SCENIC, koji je iznjedrio tri generacije koje su se otada prodale u pet milijuna primjeraka, pokrenuo trend kompaktnih monovolumena u Europi, a sada s ponosom predstavlja novi SCENIC. Predsjednik grupe Renault i glavni direktor Carlos Ghosn i viši potpredsjednik Grupe te šef odjela za dizajn Laurens van den Acker predstavit će novi SCENIC 1. ožujka 2016. na Ženevskom salonu automobila.


Misao vodilja razvoja četvrte generacije modela SCENIC bila je predstaviti posve novi pristup klasi kompaktnih monovolumena. Po prvi put SCENIC se odlikuje trodijelnim vjetrobranskim staklom koje omogućuje panoramski pogled i veću vidljivost, kao u novom Espaceu. 


Novom Scénicu dinamičan izgled daju brojna posebna dizajnerska obilježja. U usporedbi s, primjerice, Scénicom 3 odlikuje se višim razmakom od tla i kraćim stražnjim prevjesom, a širi trag prednjih i stražnjih kotača ostavlja dojam iznimne stabilnosti.


Novi SCENIC krasi i prepoznatljiv svjetlosni potpis prednjih svjetala u obliku slova C, koja su u bolje opremljenim inačicama izvedena u tehnologiji LED Pure Vision. 


Službeno predstavljanje nove generacije modela SCENIC, koje će voditi predsjednik grupe Renault Carlos Ghosn i potpredsjednik grupe i šef odjela za dizajn Laurens van den Acker, održat će se na Renaultovom izložbenom prostoru na Ženevskom salonu automobila 1. ožujka.
The new generation of the Renault Scenic will be presented March 1 at the Geneva...