Nissan Qashqai Premium Concept i Nissan X-Trail Premium Concept

Nissan će na predstojećem Ženevskom salonu automobila predstaviti dvije upečatljive posebne izvedbe svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. 



Nissan je na temelju postojećih modela istražio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijima još širem krugu kupaca. 

Ta dva automobila nose nazive Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept. Iako se radi o različitim modelima, zbog upotrijebljenih boja, materijala i detalja bez dvojbi djeluju kao par. Qashqai Premium Concept osmišljen je u Nissanovu europskom centru za dizajn u središtu Londona, a X-Trail Premium Concept rad je Nissanova globalnog dizajnerskog centra smještenog u Japanu. 


Qashqai Premium Concept

Prevladavajućom modernom mat crnom bojom Qashqai Premium Concept domišljato spaja dizajn, boje i nove materijale. Detalji premium zlatnobakrene boje ističu određene dijelove karoserije – blatobrane, okvire prozora, svjetla i krovne nosače – i u snažnom su kontrastu s crnom bojom kako bi istaknuli dinamičnu siluetu automobila. Dodatno je istaknuta detaljima od pravih ugljičnih vlakana upotrijebljenih u donjim dijelovima te odvažnim detaljima na strojno obrađenim 20-inčnim naplatcima. Odbojnici i bočne zaštitne letvice ostavljaju dojam sportskog karaktera i kvalitete. Obnovljena prednja maska „V-motion” prednjem kraju daje upečatljiv izgled i odlučno izražava premium karakter automobila.


Unutrašnjost Qashqaija predstavlja novi pristup premium kvaliteti zahvaljujući presvlakama od meke bijele napa kože kakve se uobičajeno upotrebljavaju u luksuznim automobilima, prošivenima u srednjem dijelu naslona i sjedišta. Dojam kvalitete pojačan je uporabom jedinstvenih detalja u kombinaciji premium zlatnobakrene boje i ugljičnih vlakana u unutrašnjosti, s upečatljivim mat kromom crne boje i sjajnim crnim umetcima na upravljaču i ručici mjenjača. 


X-Trail Premium Concept

Kao kontrast manjem bratu, prevladavajuća je boja X-Traila Premium Concept bijela mat boja. Poklopac motora i krov izrađeni su od ugljikovih vlakana tamnocrne boje koja mu istovremeno daju profinjen i pustolovan izgled te ostavljaju dojam automobila male mase. Snažan kontrast bijele i crne boje ističe liniju koja počinje od prednje maske „V-motion” i nastavlja se preko poklopca motora i bokova automobila do stražnjeg kraja. Taj kontrast odražava i grubijanski stav pustolovnog X-Traila. Premium zlatnobakrena boja upotrijebljena je na prednjoj zaštiti podvozja kako bi privukla pogled i naglasila osjećaj zaštićenosti te na 20-inčnim naplatcima. 


Unutrašnjost je presvučena premium kožom u kombinaciji smeđe i crne boje koja odražava pustolovni duh automobila. Sjedala su izrađena od kombinacije vrhunskih kožnatih presvlaka; kože smeđe boje s „efektom oblaka” na naslonima za glavu i bočnim stranicama te materijala naziva Ultrasuede istaknutog umetcima zlatne boje na sredini naslona i sjedišta. Armaturnu ploču i obloge vrata krase umetci od crnih ugljikovih vlakana i mat crnog kroma koji unutrašnjosti istovremeno daju profinjen i sportski izgled.


Zahvaljujući bliskoj suradnji između Nissanovog europskog i japanskog dizajnerskog studija, Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept istražuju potencijal uzbudljive nove razine personalizacije u sektoru crossovera i promiču mnogo višu razinu mogućnosti izražavanja vlasnika. Rezultat toga je da svaka osoba u bilo kojem od tih dvaju automobila – neovisno o tome radi li se o vozaču ili putniku – osjeća istu razinu premium i dinamičnog iskustva.




Nissan Micra Premium Concept and Nissan X-Trail Premium Concept...