BMW 3.0 CLS, moderna verzija clasika iz 70-ih

Vrlo prostrana kabina sa zastrašujućom širinom od 2018 mm pružaju vozaču maksimalnu sigurnost i trkači položaj sjedenja omotan karbonskim vlaknima u svim segmentima. Volan se nalazi toliko blizu grudi vozača da je kut savijanja laktova kao kod DTM trkaćih bolida.



Golem stražnji spojler na trećoj seriji 3,0 CSL-a zaslužan je za njegov nadimak „Batmobil". Naravno, upravo stoga je bilo neupitno i njegovo pojavljivanje na najnovijoj interpretaciji kultnog sportaša 70-ih. Spojler ne služi samo kao poboljšanje aerodinamike, već u sebi nosi i golemo stop-svjetlo 
koje zapravo spaja ona dva klasična bočna. 


I dalje je tu karakteristična „njuška morskog psa", instrumenti ukrašeni drvom kao i markantna originalna boja „golf yellow". Ispod poklopca motora grglja redni šestcilindraš koji je potpomognut e-motorom razvija 560 KS. 


"Postoji toliko mnogo toga što treba rješavati upravo sada - autonomna vožnja, CO2, povezivost. Mi još ne znamo u kojoj mjeri ovi novi prioriteti mogu potisnuti potražnju za tradicionalnim strojem za pravu trkaču vožnju.  Uglavnom ne brinite, imamo više nego dovoljno ideja za naredne tri ili četiri sljedeće generacije... ".











BMW 3.0 CLS, the modern version clasika 70s...