Alfa Romeo Giulia QV, proizvodnja kreće sredinom ožujka

Javnosti je za sada predstavljena samo najsnažnija Giulia QV u kojoj se ispod haube nalazi 3.0 litarski turbo-benzinski V6, razvijen u Ferrariju, s 510 ks (375 kW). Službene specifikacije "regularne" verzije još uvijek su nepoznate.



Talijani tvrde da od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h ali ne kažu da li to postiže sa šest-stupanjskim ručnim ili osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. Sve u svemu, to je malo brže od M3 i C63, dok je najmanje 200 kg lakša od oba. Prema podacima Alfe, Giulia QV će imati omjer težine i snage, znakovito niži od 3 kg po KS, što znači će automobil težiti manje od 1,530 kg.

Tu je i aktivni diferencijal koji rade u sprezi sa distribucijom 50 -50 težine. U Alfi tvrde da je Giulia QV ima "najizravnije upravljanje na tržištu." Standardno zaustavljanje dolaze od četiri velika Brembo diska na sva četiri kotača. Po želji, Alfa Romeo nudi ugljiko-keramičke diskove s šest-klipne Brembo kočione čeljusti kočnica za prednju osovinu.




Serijska proizvodnja nove Alfine sportske limuzine početi će 14. ožujka, dok će od 23. veljače sa tvorničkih traka početi silaziti vozila iz pretprodukcijske serije.


Kako saznaje magazin Quattroruote, tvornica Cassino koja se nalazi u blizini glavnog grada Italije, biće potpuno spremna do polovice ožujka. Isti izvor navodi da je ovaj pogon nenajavljeno posjetio prvi čovjek FIAT-a, Serđo Markione, koji je sa šefovima tvornice razgovarao o planovima za proizvodnju modela Giulia. Markione je tom prilikom potvrdio da, osim pomenute limuzine, Alfa Romeo ne planira lansiranje nekog drugog modela do kraja 2016. godine.


U Italiji će se nova Giulia QV prodavati po cijeni od 79.000 eura. Na američkom tržištu, prodaja će početi u drugom tromjesečju 2016. godine po početnoj cijeni od oko 70.000 dolara.




Alfa Romeo Giulia QV, production starts in mid-March...