Audi A1 proizvoditi će se u Martorellu

Proizvodnja modela A1, koji se trenutno proizvodi u Bruxellesu, započet će 2018. godine u španjolskom Martorellu, te Audi očekuje veliki proizvodni volumen za nadolazeće godine. A1 će donijeti nova ulaganja i nova radna mjesta u SEAT pogon uz doprinos postizanja punog proizvodnog kapaciteta tvornice.


Audi je također izvijestio da će se proizvodnja Audija Q3, koji se u Martorellu proizvodio od sredine 2011. godine, preseliti u pogon u Györu u Mađarskoj. Uz godišnju prognozu od 100 000 jedinica, od kad je počela proizvodnja Q3 u Martorellu, tvornica je premašila početne brojke postigavši ukupnu proizvodnju od 478 000 jedinica. A1 će biti drugo premijsko vozilo koje se proizvodi u Španjolskoj nakon Q3.

“Pogon u Martorellu ima dugogodišnje iskustvo i proizvodi Audi Q3 uz visoki standard kvalitete“, kaže prof. dr. ing. Hubert Waltl, član uprave za proizvodnju u AUDI AG. “Zbog toga smo donijeli odluku da se Audi A1 proizvodi u Martorellu. Tako smo iskoristili dodatne sinergije unutar Volkswagen koncerna i spojili neke bitne dodatne kompetencije”.


Audi A1 will be produced in Martorell...