Viša razina unutarnjeg dizajna za novu Mercedesovu E-klasu

Mercedes je napravio novi korak u budućnost brojnim inovacijama s novom E-klasom, prvenstveno u dizajnu interijera. Apsolutni hit su dva široka zaslona visoke rezolucije nove generacije (12,3 inča po zaslonu) koji stvaraju dojam kao da lebde u prostoru. 




Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. U isto vrijeme, putnici uživaju u senzualnoj unutrašnjosti s prostranom arhitekturom i materijalima visoke kvalitete.






"S unutrašnjosti nove E-klase, kreiramo novu interpretaciju koncepta modernog luksuza”, kaže Hartmut Sinkwitz, voditelj dizajna unutrašnjosti. "Dizajnirali smo prostranu i inteligentnu unutrašnjost. U skladu s Mercedes-Benzovom dizajnerskom filozofijom senzualne čistoće, ona uključuje tehnološke inovacije i opremu visoke razine kako bi se kreiralo emotivno iskustvo za vozača i suvozača. E-klasa time postavlja nove standarde u poslovnoj klasi. Zajedno s radnim mjestom i privatnim ambijentom, unutrašnjost automobila postaje ”treće mjesto” – životni prostor u kojem putnici mogu uživati u modernom luksuzu."





Cilj prilikom razvoja potpuno novog koncepta kontrole i prikaza, bio je dobro ujediniti intuitivnost uporabe i funkcionalan, izražajan ali i atraktivan dizajn. Rezultat je da putnici mogu uživati u novom iskustvu kontrole s vizualizacijama i animacijama visoke razlučivosti. Razvojni inženjeri fokusirali su se na uporabu novo implementirane tehnike prezentacije i prikaza, kako bi vozaču bilo lakše, odnosno intuitivnije, registrirati i iskusiti informacije.






Dojam interijera zaokružuje LED ambijentalna rasvjeta sa 64 boje, a decentno osvjetljenje može se pronaći na dijelovima prednje ploče, središnjeg zaslona, prednjeg pretinca, utorima kvaka, džepovima u vratima, prostorima za noge, stropnoj konzoli, prednjem trokut staklu i visoko-tonskim zvučnicima.





Zvučnici dovode do još jedne atrakcije. Opcijski je dostupan Burmester napredni 3D surround sound sustav druge generacije izuzetne akustike, a koristi dodatna četiri zvučnika u stropu, dva sprijeda i dva straga. Čak 23 zvučnika i dva pojačala ukupne snage 1.450 W navodno stvaraju ugođaj boljih koncertnih dvorana.

Jedini detalj vanjštine koji je potvrđen i prezentiran su opcijska Multibeam LED prednja svjetla s ILS (Intelligent Light System) sustavom i sustavom prilagodljivih dugih svjetala. Koriste 84 individualno kontrolirane LED-ice sa automatskom prilagodbom okolini. Priču o svjetlima zaokružit će jednodijelna stražnja svjetla sa efektom zvjezdane prašine.







Njemački proizvođač odbrojava dane do premijere nove limuzine E-klase, koja je zakazana za 11. siječanj 2016. godine. Obavljaju se posljednji testovi i završna dotjerivanja automobila, a prototipovi koji se mogu vidjeti na njemačkim cestama gotovo su u potpunosti lišeni "kamuflaže". Da nova E-klasa sliči na druge dvije Mercedesove limuzine, C i S klasu, odavno nije tajna. 

O tome svjedoče izgled prednjeg branika, maske hladnjaka i LED farova, kao i zadnje svjetlosne grupe, te oblik poklopca gepeka te završeci ispušnih cijevi. I dok se razvoj limuzinske verzije privodi kraju, Mercedes uveliko radi na karavanu E-klase. Očekuje se da će ovaj model imati prtljažnik zapremine oko 700 l, koji će se obaranjem zadnjeg naslonjača moći povećati na čak 2.000 l. 

Prototip karavanske verzije također je snimljen tijekom testiranja, ali je za razliku od limuzine ovaj model još uvijek sakriven ispod maskirne folije.







The higher level of interior design for the new the Mercedes E-Class...