Novi Passat GTE plug-in hibrid, kako funkcionira ova tehnologija

Jak partner elektromotora je 1,4 TSI  115 kW (156 KS) benzinski motor s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem. Zahvaljujući  dotjeranom elektroničkom upravljanju i mjenjaču s više spojki, suradnja ovih dvaju različitih motora teče potpuno glatko.



I limuzinske i Variant modele pokreće elektromotor snage 85 kW. U čistom E modu Passat GTE omogućuje vožnju gradom, autocestom i brzim cestama bez emisija Co2 pri najvećoj brzini od 130 km/h.





Punjenje Passata GTE moguće je preko serijskog kabela za izmjeničnu struju od 2,3 kW na kućnoj utičnici. Ispražnjen akumulator ponovno će se do kraja napuniti za 4,15 sati. S opcijski dostupnom Wallbox stanicom za punjenje vrijeme se može alternativno smanjiti na 2,5 sati.





Passat GTE oduševljava dinamičnijom krivuljom papučice gasa, većom brzinom promjene stupnjeva prijenosa i automatiziranim 6-stupanjskim mjenjačem s tri spojke. DSG u modelu GTE ima tri spojke kako bi se motor i mjenjač mogli odvojiti prilikom smanjenja brzine – i kako bi se plug-in hibrid u zaletu mogao nakratko kretati u praznom hodu bez potrošnje. Litij-ionski akumulator se puni već tijekom vožnje kako bi se povećao električni doseg modela GTE. Čim se aktivira nožna kočnica, automobil putem rekuperacije obnavlja energiju, koja je pohranjena u akumulatoru i koja se kasnije koristi za vožnju.





 GLAVNE  ZNAČAJKE  PASSATA  GTE

Osam godina jamstva odnosno 160 000 kilometara Volkswagen odobrava za izuzetno dugovječan visokonaponski akumulator u Passatu GTE. 7,6 sekundi potrebno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h. U čistom E modu ovaj model omogućuje vožnju bez emisija s dosegom od čak 50 kilometara u komadu. 225 km/h maksimalna je brzina koju postiže aktivacijom gumba Boost.  U modu Sport kombinira se snaga dvaju motora, dok upravljač i vozni postroj imaju progresivniji karakter. Gotovo 1000 kilometara u komadu može prijeći s kombinacijom električnog i benzinskog motora.






The new Passat GTE plug-in hybrid, the functioning of this technology...