Ford Focus-Electric, odgovor Forda na E- Golfa

Ford Focus-Electric danas je jedan od najučinkovitijih automobila na cesti, ne troši gorivo i nema emisije ispušnih plinova. Još jedna prednost električnog pogona je da motor radi gotovo nečujno, tehnologija pruža potpuni mir unutar automobila i tišinu izvana. Nadalje, pokreću ga napredne litij-ionske baterije koje potpuno napunjene omogućavaju doseg do 160 km.




Svaki Focus Electric dolazi serijski opremljen s 13-amperskim punjačem koji je pogodan za punjenje iz standardne utičnice u kućanstvima ili zidnog ChargeBox punjača. Za još učinkovitije punjenje u ponudi je i 32-amperski punjač dostupan kao opcija. Sofisticirani pogonski sustav Focusa Electric opremljen je nizom domišljatih tehnologija. One uključuju regenerativno kočenje koje pohranjuje i do 90% energije koja se obično gubi zbog trenja, reciklira je, te istom puni baterije. Time pomaže postići najveću moguću energetsku učinkovitost tijekom vožnje. 







Nema više nadolijevanja goriva, samo punjenje


Electric ima novo korisničko sučelje naziva SmartGauge koje izračunava i prikazuje doseg na temelju preostale energije, načina vožnje, kočenja i ubrzavanja te korištenja opreme, kao što su klima uređaj i audio sustav. Značajka Brake Trainer prikazuje količinu reciklirane energije svaki put kada se zaustavite, tako da koristeći te podatke možete prilagoditi način vožnje i povećati doseg vozila. Budget View izračunava energetski proračun s obzirom na trenutno raspoloživu količinu energije. Putno računalo isto tako može se postaviti kako bi se izračunalo prosječna količina energije koja se koristi po putovanju, što opet pomaže u finom podešavanju načina vožnje. Osim izvora energije vozila, Focus Electric ne samo da daje istu visoku razinu ležanja, kontrole i preciznosti upravljanja po kojima je Focus oduvijek poznat, već dolazi sa svim značajkama i specifikacijama Focusa Titanium.







Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija


Ford SYNC omogućuje kontrolu glazbe kao i upućivanje i primanje poziva na mobitel koristeći jednostavne, izravne glasovne naredbe. Sustav čak naglas čita dolazne tekstualne poruke. Još jedna važna i potencijalno spasonosna značajka Ford SYNC-a je pomoć u nuždi. U slučaju nesreće pri kojoj je aktiviran zračni jastuk ili isključena pumpa goriva, ova tehnologija može pomoći uputiti izravan poziv hitnoj službi.







Ford Focus Electric, Ford's answer to the E-Golf...