Bravo Mark Zuckerberg, sjajan potez

Mark Zuckerberg
Odluka Marka Zuckerbergera da 99% vrijednosti Facebooka stavi na raspolaganje zdravlju i obrazovanju budućih naraštaja djece širom svijeta je velika. To je gesta i inspiracija koja će pokrenuti i druge ljude prekomjernih bogatstava da naprave takav korak. Lijepo je da ih je sve više i više.



Warren Buffet nosi titulu najuspješnijeg biznismena svijeta i cijeli život tvrdi da bogati raspolažu bogatstvom koje nije proporcionalno njihovom talentu. Većinom se radi o pravom trenutku na pravom mjestu. Tisuće programera, danas, zna napraviti Internet stranicu poput FB-a. Osobno poznajem Igora i Marka Pušenjaka, dizajnera i vlasnika svjetski poznate igrice Doodle Jump. Prije dvije tri godine njihova američka firma Lima Sky bila je svrstana u Top 10 malih brzorastućih firmi na svijetu uz prepoznatu Lady Gagu. Danas, raznih igrica ima na stotine tisuća. Neki kažu da je osnivanje sličnih zaklada po američkim zakonima samo prebacivanje novaca iz jednog džepa u drugi i izbjegavanje plaćanja poreza.

Kako god bilo, lijepa je to gesta koju treba pozdraviti i cijeniti. Bravo Mark Zuckerberg.

P.S. Facebook Messenger mi je fora. Onako, može se kroz njega provući 30 slika odjednom i to direktno s smartphone teških 5MB, on ih tamo negdje po serverima "cropa" i olakšava slično kao Photoshop na kompjuteru i u tren oka dostavlja korisniku kome je 
poruka namjenjena. Kada to pomnožimo s milijada dolazimo do naprosto nepoznatih brojeva raznih bajtova. I sve radi. To mi je fascinantno.