Volvo, 2019. godine potpuno električna vozila u više kategorija

     Glavni cilj dovršiti je razvoj električnog vozila dometa oko 500 kilometara veličine postojećeg modela Volvo S60. Novi model biti će napravljen na SPA arhitekturi, koja čini novi XC90 i nadolazeći model S90. Ovim potezom se, prema nekim analitičarima, Volvo sprema uhvatiti u koštac s Teslinim automobilom Model 3, koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2017. godine.U sklopu nove strategije, proizvođač premium automobila Volvo najavio je kako će plug-in hibridna vozila uskoro biti dostupna u svakom modelu. Što je bitnije, najavili su kako će 2019. godine otkriti i potpuno električna vozila u više kategorija. Naravno, pored te izvedbe, Volvo ne isključuje i kako će se s vremenom ponuda potpuno električnih vozila proširiti i u druge kategorije poput SUV-a, no za sada o tome nema službenih najava

Električna priča za Volvo zapravo tek počinje, a veliku ulogu kod plug-in hibrida igrat će nova CMA platforma (Compact Modular Architecture). Zahvaljujući tome, niz inovacija i tehnologija razvijenih za jedno vozilo, bez problema će se moći smjestiti i na druge modele u ponudi, čime će razvoj biti kudikamo učinkovitiji. 


'Vjerujemo kako je stiglo vrijeme da električna vozila prestanu biti u kategoriji niše i uđu u mainstream. Uvjereni smo da će za dvije godine oko deset posto svih prodanih Volvo vozila biti električni hibridi', rekao je Håkan Samuelsson, predsjednik i CEO Volvo Carsa. 

Volvo, 2019, the all-electric vehicles in several categories...