Uber krenuo s uslugom prijevoza na zagrebačkim ulicama

      Danas, točno u podne, u Zagrebu je krenula usluga prevoza putnika automobilima koje će Zagrepčani moći naručiti koristeći Uber aplikaciju. Uber je tehnološka platforma koja spaja putnike s vozačima te nudi pogodnu, sigurnu i povoljnu vožnju – sve to moguće je ostvariti pritiskom na zaslon pametnog telefona. Uber nudi usluge u 61 državi diljem svijeta, uključujući 21 državu članicu Europske unije. Sada je uberX dostupan i u Zagrebu. 



Što je Uber?

Uber je aplikacija dostupna na svim iOS i Android pametnim telefonima. Koristi GPS karte da pronađe najbližeg dostupnog vozača koji je od korisnika najčešće udaljen svega nekoliko minuta. Nakon poslanog zahtjeva, korisnik može vidjeti fotografiju vozača, njihovo ime i registraciju auta, te na pametnom telefonu može pratiti dolazak vozila u stvarnom vremenu. Aplikacija zatim javlja korisniku da je vozač stigao. 

Tijekom vožnje korisnici mogu podijeliti procjenu vremena dolaska ili live kartu s prijateljima koji zatim mogu pratiti njihovo putovanje te znati kada ih mogu očekivati. Na kraju vožnje nije potrebno imati gotovinu jer se plaćanje vrši automatski putem aplikacije, tako da se korisnik ne mora brinuti ima li kod sebe dovoljno novaca. Te postavke omogućavaju povećanu sigurnost i iznimnu praktičnost.

U samo pet godina Uber je unaprijedio način na koji ljudi putuju unutar stotina gradova u kojima posluje, te pomaže u zbližavanju ljudi, poduzeća i četvrti. Korisnici napokon imaju gotovo trenutan pristup prijevozu unutar grada, u svako doba dana ili noći po iznimno povoljnoj cijeni. Samozaposleni vozači partneri zarađuju na fleksibilan način, što im omogućava balansiranje drugih životnih prioriteta. Diljem svijeta Uber je oživio stagnirajuće sustave prijevoza s pouzdanošću, praktičnošću i dodatnim prilikama.




klikni na sliku za veći prikaz



Uber started with the service of transport on the streets of Zagreb...