Mercedes-Benz: Ostvarili smo najbolje tromjesečje u povijesti

Mercedes-Benz završava treće tromjesečje 2015. godine s novim prodajnim rekordima. U rujnu je kupcima diljem svijeta isporučeno 188.444 vozila s trokrakom zvijezdom (+15,8 %), više nego ikada prije u jednom mjesecu. 


Ukupna prodaja od 477.999 vozila u razdoblju od srpnja do rujna omogućila je društvu Mercedes-Benz ostvarenje dosad najjačeg tromjesečja u povijesti društva (+16,1 %). Od početka godine prodano je 1.376.424 vozila, čime je nadmašen prošlogodišnji rezultat za 15,2 %.

„Više od 50.000 SUV vozila prodanih u rujnu i rast za više od 36 % dokaz su popularnosti naših proizvoda u ovom segmentu. Oba modela, GLC i GLE započeli su s rekordnom jediničnom prodajom nakon lansiranja na tržište u rujnu“, izjavio je Ola Källenius, član Uprave društva Daimler AG za Mercedes-Benz marketing i prodaju.

U Europi je u prvih devet mjeseci prodano 593.716 vozila s trokrakom zvijezdom – više nego ikada (+11,1 %). Oko jedne trećine vozila isporučeno je kupcima u Njemačkoj (201.203 jedinica, +5,2 %). U rujnu je Mercedes-Benz nastavio predvoditi tržište među proizvođačima premium vozila na domaćem tržištu. U Velikoj Britaniji, Belgiji, Portugalu i Švicarskoj prošlog su mjeseca zabilježene rekordne jedinične prodaje s dvoznamenkastim rastom u svakoj od tih zemalja. Mercedes-Benz je preuzeo vodstvo među proizvođačima premium vozila u Italiji i Portugalu.

Trenutna velika potražnja za njihovim malim automobilima pomogla je društvu Mercedes-Benz da ostvari rekordnu prodaju od 61.874 jedinica u ovom segmentu u rujnu (+25,3 %). U prva tri tromjesečja godine, kupcima je isporučeno ukupno 426.022 vozila A ili B klase, modela GLA, CLA ili CLA Shooting Brake (+27,1 %). Nova generacija A klase prošli je mjesec je proslavila svoje lansiranje na tržište.

Nadam se da je uspješno tromjesečje završilo i Mercedesu-Benz Hrvatska, ili možda nije?




Mercedes-Benz boasts, we have achieved the best quarter in history