Audi Q6 e-tron, nešto kontra Tesle

Novi Audijev model Q6, na električni pogon, predstavljen na Frankfutskom salonu automobila 2015. godine najvjerovatnije će se proizvoditi u Belgiji. Trenutno se u Belgiji sklapa najmanji Audi A1.


Da li će zaista biti samo na električni pogon, zasada se nezna. No afera s diesel gorivom natjerati će i Volskwagen ali i države koje mu dopuštaju da prodaje na njihovom tržištu, da ubrzaju stvar.

Audi je predstavio konceptni model e-tron quattro koji je u osnovi izravna najava za produkcijski Q6 s električnim pogonom koji će se prema najavama na tržištu pojaviti 2018. Nedugo nakon spomenute premijere iz Audija već stiže najava i za sljedeći električni model. I dok će Q6, kako mu i oznaka kaže, biti crossover za sada nažalost nije poznato o kakvom će se točno vozilu raditi, no očekuje se kako bi se na tržištu trebao pojaviti najvjerojatnije do 2020. U Audiju smatraju kako postoji interes velikog broja potencijalnih kupaca za ovakvim vozilima, no razlog svojevrsnom "čekanju" se nalazi u želji istih za većom autonomijom i nižom cijenom. Drugim riječima, tehnologija još mora malo napredovati.

Električni Q6 trebao bi imati doseg od gotovo 500 kilometara sa jednim punjenjem baterija. Elektromotor ili motori bi zajedno generirali snagu od oko 500 KS i čak 750 nm




Audi Q6 e-tron, something cons Tesla